Švaler i kako ga prepoznati

Švaler, Foto: Nejron Photo/Shutterstock

Sigurno ste se puno puta našli u situaciji da ste vani s prijateljicama, dobro se provodite, uživate što ste riješili obaveze za taj dan, kad vam dobru zabavu pokvari neki lik koji vas ne želi pustiti na miru. Prvo krene s izjavama npr…”vaše oči su kao zvijezede s neba” i nastavlja dalje unatoč vašem okretanju očiju, misleći kako njegovo upucavanje prolazi.

Dakle pričamo o popularnom terminu za dosadne i neugodne tipove, švalere. Prvo po čemu ga možete prepoznati je izjava kao što smo naveli u ovom tekstu, zatim njegovo ignoriranje koliko vam ide na živce i prekidanja razovora koji ste do tada vodili s nekim drugim bez imalo pardona. Znači prvo što napravi je da procijeni potencijalnu žrtvu, promotri konkurenciju i kreće u akciju. Činjenica je da kod takvih likova vi jednostavno ne stignete reagirati, jer u trenutku će se naći pored vas i dok niste trepnuli počet pričat i naručivat umjesto vas, dakle počet zavodit.

Ono šta karakterizira švalera je da ne voli ravnopravnost. Recimo još jedna stvar po kojoj ga možete prepoznati je njegov hod koji dosta asocira na mačo široki i sigurni hod. Izbjegavajte likove koji kad pokušavaju komunicirati s vama vas “proždiru pogledom” i rijetko gledaju u oči, možda samo na početku ali tada prelazi na skeniranje. Za njih je karakteristično da ne poštuju tuđi prostor što znači da ćete bez imalo problema osjetiti njegov dah na svom vratu. Isto tako dok pričate budite sigurni da vas takva osoba uopće ne sluša. To su tipovi koji će danas tako s vama, a drugi put s nekom drugom.

Švaleri se dobro oblače, možemo reći da znaju istaknuti svoje atribute, ali zato pretjeruju s ukrasima kao što su kožna narukvica, prsten itd. Muškarac koji nosi više nakita od vas i ima bolje manikirane ruke. Hvala, ali ne hvala. To su tipovi muškarca poprilično sigurni u sebe i njih teško može odbiti prva negativna reakcija. Oni za sebe smatraju da su neodoljivi i na taj način se postavljaju prema okolini. To samo dokazuje koliko ljudi mogu biti zaljubljeni sami u sebe bez da se pogledaju u ogledalo ili da osluhnu ono što im okolina ima za reći.

Foto: Nejron Photo/Shutterstock