Kobasice i hrenovke

kobasice

Kobasice i hrenovke idealna su hrana za svako doba dana. Uz njih možete započeti dan, uživati jedući ih za ručak ili pojesti kao laganu večeru uz salatu. Posebno se konzumiraju u hladne jesenske i zimske dane kada mnogi vjeruju da su idealne za sprječavanje sezonskih prehlada.

Konzumiranjem ovih namirnica nasmijete se zimi. Kobasice i hrenovke spadaju u kaloričniju i masniju hranu koja će vas zimi jako brzo zagrijati. Danas je tržište prepuno razno raznih hrenovka i kobasica, izbor je uistinu velik. Samo je na vama da odlučite koji okus je vašem nepcu najprihvaćeniji.

Brojni su recepti u kojima možete uživati u bogatstvu okusa kobasica i hrenovka.

Isprobajte za doručak omlet s kobasicama i povrćem ili jednostavno skuhajte hrenovke i pojedite ih uz svoju omiljenu vrstu kruha. Uz njih, neizostavni su senf, majoneza ili ketchup. Kombinirajte umake po želji.

Ručak neka vam bude rezerviran za malo jaču hranu pa kombinirajte kobasice uz razna variva od graha, zapečeni meksički grah koji je nezamisliv bez kobasica ili ih prepecite i spojite s najdražom tjesteninom. Kobasice se jako dobro slažu s repom, kiselim zeljem ili ječmom pa se često mogu vidjeti servirane upravo uz njih.

Djeca su veliki ljubitelji hrenovki pa im ih ponudite za doručak ili ručak uz fini prilog. Servirajte im hrenovke uz njihove omiljene pržene krumpiriće i ketchup.

Za večeru možete pripremiti razne nabujke čiji će sastav biti kobasice ili hrenovke. Ili jednostavno prepecite kobasice na tavi. Njihov okus će vas tada osvojiti. Kruh i salata bit će dovoljni jer je kobasica bogato jelo koje ne zahtijeva puno dodatnih priloga.

Kako god konzumirali kobasice i hrenovke, njihov okus i miris je nešto što vas uvijek mami da im se vraćate i konzumirate ih na razne načine. One se jako dobro mogu kombinirati uz pivo. Pa kada se počastite hrenovkom ili kobasicom, kombinirajte ih uz čašu piva. Ovi okusi jako se dobro slažu. Lagano i gorko pivo na najbolji način povezuje jake i bogate okuse hrenovka i kobasica.

Autor: M.L., Foto: Tomo Jesenicnik/Shutterstock