Kako spriječiti pucanje noktiju

kako spriječiti pucanje noktiju

Ako imate problema s krhkim noktima dobro je što postoje načini koji će vam pomoći spriječiti pucanje noktiju i nakon čega će oni biti lijepi i zdravi. Prije nego krenete s rješavanjem problema potrebno je otkriti razlog zašto dolazi do njihovog pucanja.

Postoji nekoliko razloga zbog kojih su nokti slabi i krhki te zbog čega je nemoguće održati lijep oblik duže vrijeme, bez obzira na razne manikure i tretmane kod kozmetičara.

Jedan od razloga zbog čega dolazi do pucanja noktiju je nepravilna prehrana u kojoj nema dovoljno hranjivih nutrijenata, odnosno koja je osiromašena za brojne vitamine i minerale. Želite li imati lijepe nokte bilo bi dobro kada bi na jelovnik dodali cjelovite žitarice, orašaste plodove i mahunarke.

Drugi razlog zbog čega dolazi do lomljenja noktiju su pogrešni kozmetički proizvodi. Poznato je kako aceton dodatno isušuje kožu kao i nokat čineći ga tako slabijim i podložnijim negativnim vanjskim utjecajima. Kako ne bi morali razmišljati o pucanju noktiju, savjetuje se da aceton zamijenite uljnim odstranjivačem koji je manje agresivan za vaše ruke.

Ako ste jedna od onih osoba koja vodi računa o svom izgledu sigurno vam nije svejedno kako vam ruke izgledaju, bilo da se radi o koži ili noktima. Želite li spriječiti pucanje noktiju te dodatno sušenje kože, bilo bi dobro da počnete koristiti kreme za ruke, namijenjene prvenstveno noktima. One moraju biti hranjive i bogate vitaminima kako bi mogle pomoći da vaši nokti budu zdravi.

Ponekad nije potrebno kupovati razne kozmetičke proizvode, kada svojim rukama možete pomoći i maslinovim ili bademovim uljem, ljekovitim namirnicama koju većina već ima u svom kućanstvu.

Maslinovo ulje je odlično za njegu suhih vlasi kao i ruku te noktiju, zahvaljujući kojem nećete samo spriječiti njihovo pucanje nego ćete ujedno spriječiti pojavu zanoktica.

Maslinovo ulje možete pomiješati i s ricinusovim uljem. Ljekovitu smjesu potom treba dobro utrljati na ciljana mjesta kako bi ulje što prije počelo djelovati. Za još bolje djelovanje uzmite rukavice i navucite preko ruku kako bi bili sigurni da će se ulje upiti.

Vrijeme je došlo da promijenite prehrambene navike i da više trenutaka posvetite domaćim proizvodima za njegu tijela s kojima ćete dobiti željene rezultate, a na koje nećete potrošiti puno novaca.

Autor: S.Š., Foto: Olesya Feketa/Shutterstock