Orah za ljepotu

orah za ljepotu

Želite imati lijepu kožu, kosu kao i nokte, a ne želite trošiti velike količine novaca na skupocjene preparate? Jeste li znali da se upravo orah spominje kao jedna od namirnica za ljepotu s kojom ćete doći do željenog cilja? Upravo tako orašasti plodovi su još jednom pokazali koliko vrijede.

Orašasti plodovi predstavljaju skupinu namirnica koje u sebi imaju sve važne sastojke potrebne za bolje zdravlje čovjeka, pa nije čudno što su se bademi, orasi, lješnjaci i drugi plodovi više puta našli na popisu obaveznih namirnica za bolje funkcioniranje organizma.

Orah je kao i badem našao svoje mjesto na listi važnih namirnica s kojima nećete obogatiti samo unutarnju nego i vanjsku ljepotu. Orah je poznat kao antioksidans koji ojačava imunitet, sprječava razne bolesti i štiti stanice od starenja. U sebi ima dovoljno vitamina E što je važno za brži oporavak ne samo kože nego i kose.

Ako želite imati čisto lice bit će dovoljno da napravite domaću masku od oraha, meda i maslinovog ulja. Potrebno je promiješati nekoliko kapi maslinovog ulja, 2 do 3 oraha i jednu malu žlicu meda. Orahe je potrebno prvo usitniti kako bi ih mogli pomiješati s ostalim sastojcima. Kada dobijete kompaktnu smjesu nanesite ju na lice i nakon što se osuši uklonite uz pomoć tople vode.

Koži na licu možete pomoći uz pomoć još jedne domaće maske koju ćete napraviti od namirnica koje već imate u kućanstvu. Potrebno je promiješati orahe i mlijeko te potom smjesu nanijeti na lice. Masku držite do 30 minuta i nakon toga je uklonite uz pomoć vode. Orahe treba prvo usitniti i dodati mlijeko, ali ne previše kako smjesa ne bi bila previše tekuća.

Orah ne pomaže samo koži nego i kosi. Usitnite oko 50 g oraha i pomiješajte s pola litre alkohola. Smjesu ulijte u posebnu posudu i ostavite na toplom mjestu. Nakon dva tjedna ju iskoristite kako bi mogli umasirati u kožu glave.

Odlučite li koristiti ovu smjesu, svakako nakon što ju umasirate, isperite nakon nekoliko minuta vodom i šamponom po izboru. Tako ćete spriječiti perut kao i opadanje kose.

Želite li samo najbolje za sebe bit će dovoljno da pojedete sedam oraha dnevno kako bi potaknuli njegovo djelovanje kada je u pitanju ljepota i tako izbjegli prijevremenu pojavu bora. Redovno korištenje oraha u bilo kojem obliku pomoći će spriječiti ćelavost te ubrzati rast kose.

Autor: S.Š., Foto: Olga Ekaterincheva/Shutterstock