Kako spriječiti prevaru

zaljubljeni par

Svaka stabilna, čvrsta i sretna veza između dvoje ljudi traži svakodnevni trud i ulaganje koji ne prestaju onog trenutka kada su se zaljubili. Do razlaza može doći zbog nekoliko razloga, a jedan od najčešćih je prevara. Kako ju spriječiti i je li to moguće?

Sprječavanje prevare ovisi o nekoliko faktora, a među njima je i poznavanje razloga zašto do nje najviše dolazi. Postoji nekoliko situacija koje mogu dovesti do toga da se jedna strana odlučila na najveću moguću izdaju, a zbog koje je kasnije druga strana patila i što je na kraju rezultiralo prekidom veze.

Najveći neprijatelj sretne zajednice je nestanak strasti. Ona je najveća na početku kada se par još upoznaje i kada nije suočen sa zajedničkim životnim problemima. To je vrijeme kada postoji samo ljubav i zadovoljstvo. Ali kemija ne traje vječno i potrebno je znati kako ju održati što je duže moguće.

Dugotrajna veza rezultira potpunim upoznavanjem i navikavanjem na zajednički život kada se par usredotočava na svakodnevnicu i kada mnogi sve manje vremena izdvajaju za intimnost.

Nestanak kemije je jedan od razloga zašto dolazi do prevare. Kako bi spriječili da se to dogodi radite na spolnom odnosu i ako je potrebno razgovarajte o svemu što bi htjeli isprobati i što bi moglo još više začiniti ljubavni život. Nije dobro prepustiti se i očekivati kako će uvijek ona druga strana preuzeti inicijativu.

Uvijek pronađite vrijeme za razgovor s vašim partnerom. Pokažite mu da ste uvijek tu za njega i da ste svjesni njegovih potreba i želja. Ulazak u brak podrazumijeva međusobnu solidarnost i podršku. Ukoliko više niste sigurni da u svom partneru imate najboljeg prijatelja, ali i ljubavnika, to vas na kraju može odvesti u naručje nekog drugog.

Primijetite li da ste se udaljili jedno od drugoga, vrijeme je da nešto poduzmete jer bi u suprotnom moglo doći do pogreške koja se kasnije teško može popraviti. Pronađite zajedničke aktivnosti koje vas vesele i uživajte u njima što više možete. Budite jedan od onih parova kojima će  ostali zavidjeti.

Autor: S.Š., Foto: Marin/Shutterstock