Kako vratiti prirodnu boju kose

duga kosa

Dosadila vam je vaša boja kose i htjeli bi ponovno imati prirodnu boju? Nakon nekoliko godina neprekidnog bojanja shvatili ste kako je vrijeme da se vratite nijansi koju ste imali kao dijete. Zahvaljujući brojnim metodama i savjetima stručnjaka proces vraćanja na prirodnu boju više nije problem.

Za sve one koji žele vratiti prirodnu boju kose najbolje bi bilo posjetiti frizera koji će svojim stručnim savjetima olakšati postupak vraćanja na boju koja je bila vaš zaštitni znak, prije nego što ste počeli bojati kosu.

Ako ste nestrpljivi to je još jedan razlog da se obratite frizeru koji će znati koje proizvode morate koristiti kako bi što prije došli do promjene izgleda. Ponekad vam je potreban samo savjet frizera, a dalje možete pokušati sami unutar svoja četiri zida.

Ključ je u korištenju pravih proizvoda, a kako bi izbjegli da vam se boja ne primi u potpunosti najbolje je koristiti regenerator i šampon koji su napravljeni samo za bojanu kosu. Svaka žena koja je jednom probala obojati kosu svjesna je kako je kosa svakim bojanjem izgubila na kvaliteti, a kako bi vratila sjaj dobro je koristiti preljeve za kosu.

Preljevi se stavljaju nakon bojanja kose, a osim njih tu su i razni pilinzi te maske koji će vam pomoći da svojoj kosi vratite kvalitetu koju je jednom imala. Sada ćete ponovo imati svoju boju, a uz to kosa će izgledati obnovljeno i zdravo.

Mnoge žene će se složiti kako je dovoljno samo pustiti izrast i pričekati da naraste kosa. To je izvedivo, ali zaboravlja se na dugotrajan proces prilikom čega će izgledati kao osobe koje ne vode previše računa o svom izgledu. Najgore je za one žene koje bojaju kosu u plavu boju, jer izrast koliko god prirodna boja bila svijetla, bit će taman poput ugljena.

Autor: S.Š., Foto: Nuzza/Shutterstock