Kako se obojati u plavo

plava boja kose

Odlučili ste biti plavuša, samo još uvijek ne znate koja nijansa plave boje bi vam najbolje odgovarala? U nastavku vam donosimo nijanse plave boje koje najbolje odgovaraju vašem tenu.

Ako imate svijetle oči i svijetli ten, najbolja nijansa plave boje koja vam odgovara je zlatna nijansa plave boje. U zlatnoj nijansi plave boje iskombinirane su boja meda, maslaca i zlata. Uz ovu boju kose vaša kosa će izgledati prirodno, te ju ne trebate dodatno izbjeljivati. Ovo je savršena zlatna nijansa.

Plava boja kose koja u sebi sadrži kombinaciju pramenova i toplih boja, odgovara osobama sa svjetlijim tenom. Ako se odlučite za ovu nijansu, najbolji kontrast ćete postići tako da vam korijen bude tamnije nijanse u boji karamele, a onda se trebaju provući pramenovi kroz cijelu kosu, koji će od korijena prema vrhovima postajati sve svjetliji. Najsvjetliji pramenovi trebaju biti u blizini vašeg lica, kako bi istaknuli lijepe crte lica. Ovakva boja kose izgleda prirodno.

Boja meda je idealan izbor za žene koje imaju srednje tamni ten. Isto kao i kod prethodne boje, prilikom bojanja kose u ovu boju, važno je da kosa pri korijenu bude što tamnije boje, dok se prema krajevima kose treba spuštati što svjetlija boja kose.

Ako je boja vašeg tena tamna, najbolja boja kose za vas je zlatna nijansa plave. Uz ovu nijansu plave boje, vaše lice će izgledati nježno i prirodno. Najbolja kombinacija za ovu boju kose je da vam cijela kosa bude obojena u tamno smeđu boju kose, nakon koje po cijeloj dužini izvucite puno svjetlijih i zlatnih plavih pramenova. Kako vam lice ne bi izgledalo umorno u ni jednom trenutku, neka korijen vaše kose bude smeđi.

Platinasta boja kose najviše odgovara osobama s jako svijetlim tenom. A ako se odlučite za ovu nijansu boje kose, najbolje je da ju uvijek kombinirate s jakim ruževima, kako ne bi izgledali preblijedo.

Autor: A.Z., Foto: Subbotina Anna/Shutterstock