Frizure za mlađi izgled

lijepa boja kose

Koliko godina imate može otkriti način na koji se odijevate, ali može i sakriti, a isto tako i frizura može utjecati na vaš izgled i na vaše godine. Ako ne želite da vam frizura koju nosite da koju godinu viška, u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kojih se trebate pridržavati.

Preduga kosa vam može dodati koju godinu. Zato ako želite uvijek izgledati mladoliko s kojom godinom manje, trebate ošišati svoju kosu do ključne kosti. Ključna kost je najdulja granica do koje smije sezati kosa, ako želite prikriti poglede s bora.

Isto tako previše tamna kosa će vas definitivno postarati. Izbjegavajte pretamne boje ili boje koje su u boji vašeg tena. Trebate se bojati u svjetliju nijansu, ali opet ne u presvijetlu. Za mladolik izgled svoju kosu je najbolje obojiti u tri nijanse svjetliju boju, koja će vam savršeno pristajati i s kojom ne možete pogriješiti.

Koliko god ona možda bila u modi, te koliko god savršeno pristajala nekim mladim glumicama, kratka kosa dat će vam koju godinu više. Nikako nemojte svoju kosu šišati prekratko, kako ne bi izgledali stariji nego što jeste.

Zdravu i bujnu kosu ne smijete previše skraćivati. Budite sretni da ste vlasnica tako zdrave kose, a ako pod svaku cijenu želite kraću kosu, ošišajte se, samo nemojte prekratko. Najbolje bi bilo kada bi se ošišali do ramena, ali postepeno. Postepena frizura će skratiti vašu kosu, ali i olakšati održavanje, a vi ćete izgledati svježije.

Crnkama se teško odreći svoje tamne boje kose. No, ako želite smanjiti koju godinu svom izgledu, te ako želite sakriti bore s lica, morat ćete se pozdraviti s ovako tamnom bojom kose. Svoju kosu radije obojite u svjetlije tonove, ali opet ne presvijetle! Najbolje je da tamo smeđu boju obojite u boju tople čokolade.

Kako bi sakrili bore s čela, te svojoj koži priuštili mladoliki izgled, svjetski frizeri savjetuju da se ošišaju šiške. Na vama je koju vrstu šiška ćete odabrati, šiške na stranu ili pak šiške koje dosežu do obrva.

Autor: A.Z., Foto: Zoom Team/Shutterstock