Kako ostvariti svoj potencijal

učinkovito poslovanje

Oduvijek ste željeli pokrenuti vlastiti posao, upisati fakultet ili obići svijet? To vas plaši? Zašto se uvijek bojimo učiniti ono što sanjamo kada nas to najviše veseli. Prečesto slušamo jedni druge kako se žalimo na loše stvari u našim životima, kako nas nešto rastužuje ili plaši. Ali jednako tako se i bavimo stvarima koje nas ne vode ostvarenju snova i ciljeva koje imamo u životu. Kako živjeti odvažnije, kako ostvariti svoj potencijal?

Pogledati strahu u oči

Suočiti se s vlastitim strahom najteže je što moramo napraviti na putu ostvarenja cilja. No ako se ne suočimo s onim čega se bojimo, to ćemo izbjegavati čitav naš život i nikada nećemo ništa ostvariti. Ljudski život se sastoji od mnogo strahova i moramo se naučiti suočavati s njima.

Prestati izbjegavati obaveze

Obaveze koje nas vode do cilja povezane su s brojnim emocijama i strahovima. Kad se suočimo sa strahom moramo se suočiti i s obvezama koje taj strah nosi sa sobom. Moramo se izboriti s odustajanjem, s teškoćama i s lijenosti.

Živjeti punim plućima

Da bismo živjeli punim plućima ne treba nam zgoditak na lotu, treba nam hrabrosti i volje za ostvariti svoje ciljeve. Treba nam naša osobna svrha i smisao života. Kada to pronađemo, živjet ćemo s lakoćom unatoč svim problemima s kojima ćemo se susresti.

Zamislite se kao najhrabriju osobu na svijetu

Da biste sve ovo mogli ostvariti morate pronaći hrabrost u sebi. Mnogi ljudi hrabrost povezuju s nekim sitnicama. Tako se mnoge djevojke osjećaju hrabrije u sretnoj majici, visokim štiklama, s crvenim ružem ili muškarci kada imaju skupi auto, dobro odijelo. Mnogi se poistovjećuju sa super herojima. Što god odaberete, zamislite se najhrabrijom osobom i prihvatite izazov.

Prihvatite svoj potencijal

Mnogi su rođeni da bi bili važne osobe na svijetu, neki to prihvate, a neki se toga boje. Nije jednostavno suočiti se sami sa sobom, ali jedino prihvaćanjem svog potencijala možete ostvariti sebe u punini i postići sretan i ispunjen život.

Tek kada ostvarimo svoj san i počnemo živjeti onako kako smo oduvijek željeli, moći ćemo okusiti istinsku sreću koji niti sav novac ovoga svijeta ne može kupiti.

Autor: J.S., Foto: Dusit/Shutterstock