Kako provesti ljeto ako ne možete na ljetovanje

djevojke na kavi
Djevojka na balkonu, Foto: Patrizia Tilly/Shutterstock

Ako nemate novca ili ste se zaposlili netom prije ljeta, odlazak na more za vas je nemoguća misija. No, iako je mnogima ljeto nezamislivo bez odlaska na more, to ne znači da morate tugovati. Umjesto žaljenja kako ne idete na more, iskoristite vrijeme kvalitetno i u svojem gradu i okolici. Naime, gdje god se nalazili, vrijeme je sunčano i toplo, ljudi su na ulicama i osjeća se posebna atmosfera. Zabaviti se možete i kod kuće, a u nastavku vam donosimo neke od najboljih ideja.

Sportske aktivnosti

Ne kaže se bez razloga: “U zdravom tijelu, zdrav duh!”. A uz zdravo tijelo, rekreacija i sportske aktivnosti vam mogu osigurati i najbolju zabavu. Ako nemate društvo, ništa zato. Prošećite do lokalnih sportskih terena i provjerite možete li se priključiti timu u igri. Sportsku aktivnost ne trebate previše birati prema onome što vam leži, bitno je da se dobro zabavite. Plivanje, odbojka, bicikliranje, rolanje… Samo su neke od zabavnih sportskih aktivnosti, a nekima od navedenih se možete baviti i ako nemate društvo. Ako niste toliko samouvjereni da biste se priključili nekom timu, upišite pilates, zumbu, aerobic ili satove plesa. A nakon rekreacije, pripremite osvježavajući prirodni sok i opustite se na sunčanju.

Internet

Želite li najtoplije dane provesti u zatvorenom, iskoristite dostupnost Internetu i upoznajte nove ljude. Nakon dopisivanja, tko zna, možda ćete upoznati i novu ljubav preko Interneta. Dogovorite izlazak na javnom mjestu bez imalo straha. A možda je sada i pravo vrijeme da pristanete na spoj na slijepo na koji vas već dugo nagovaraju. Tko zna, možda vas ipak čeka uzbudljivo ljeto.

Izlazite što češće

Ako imate širi krug prijatelja, gotovo je sigurno da, iako većina ide na more, u nekom trenutku je kod kuće. Odlasci na ljetovanje obično traju od tjedan dana do dva tjedna, a ostatak ljeta većina je osuđena na istu sudbinu kao i vi. Nazovite prijatelje i raspitajte se kada odlaze na more, a u međuvremenu dogovorite druženja s njima. Nema razloga da sjedite doma i razmišljate o teškoj sudbini. Uz to, redovito provjeravajte ponudu događanja u vašem gradu. Ljeti se često organiziraju razni koncerti, kino na otvorenom, predstave i slavlja.

Bavite se svojim hobijem

Oduvijek ste željeli naučiti slikati? Sada je pravo vrijeme da upišete radionicu. Pročitajte knjige koje već dugo imate na popisu i pogledajte filmove koje nikako niste stigli pogledati. Isprobajte nešto novo za što vam je oduvijek trebalo malo više hrabrosti. Možda ćete ovo ljeto baš pamtiti po dobrom provodu.

Sreća je u malim stvarima

Ako ste odlučili ljetovanje preskočiti zbog financijske situacije, to ne znači da se ne možete počastiti nekom sitnicom. Odlazak na sladoled, u kino ili na piće, može vam uljepšati duge ljetne dane. Osim toga, možda je sada pravo vrijeme da poradite na svojim kulinarskim vještinama. Isprobajte neke nove recepte mediteranske prehrane i dovedite more k sebi.

Poradite na svojim kreativnim sposobnostima

Ako vam dobro ide pjevanje, crtanje, slikanje, fotografiranje ili nešto drugo, sada je pravo vrijeme da poradite na svom talentu. Za sve navedeno neće vam trebati puno novca. A ako još ne znate u čemu ste najbolji, sada je pravo vrijeme da i to istražite.

Ljeto ne treba biti dosadno i ako ćete ga provoditi kod kuće. Pronađite nešto što volite i okušajte se u tome. Sada je pravo vrijeme i da nadoknadite vrijeme čitanjem, gledanjem filmova ili druženjem sa starim prijateljima. Ljeto je užurbano i puno dobre atmosfere pa smo sigurni da ćete se zabaviti i oraspoložiti i bez odlaska na more.

Autor: M.L., Foto: Patrizia Tilly/Shutterstock