Cinestar Zagreb

cinestar zagreb branimir centar
Foto: Cinestar Zagreb, Branimir Centar

Tvrtka Blitz Cinestar osnovana je 2003. godine. Zahvaljujući svojoj inventivnosti pridobio je najveće filmske studije kao što su Warner Bros, New Line Cinema, United International Pictures itd. Može se reći da je Cinestar pokrenuo lavinu koja je krenula sa zatvaranjem kina diljem ne samo Zagreba nego i ostatka Hrvatske.

Poznato je kako su unijeli neku vrstu modernizma u naša kina, nove i udobnije stolice, zanimljive ponude tijekom tjedna, 3D projekcije, ljubavna sjedala, velik izbor grickalica, ne samo kokica nego i kojekakvih slastica.

S obzirom na to koliko Hrvati općenito vole gledati filmove i koliko su im oni dragi, nebitno radi li se o novim naslovima ili onim nešto starijim te žanrovima kao najbolji trileri, komedije, avanturistički filmovi itd., sasvim je jasno da je Cinestar bio nešto u što će se mnogi zaljubiti i što će često posjećivati.

Cinestar u Hrvatskoj

Cinestar
Foto: Wikipedija

Kako bi kavlitetu prikazivanja filma diljem svijeta prenijeli i u Hrvatsku, 2003. godine otvorili su prvi Hrvatski multipleks Cinestar u Branimir centru koji se proteže na 9.450 četvornih metara s 13 vrhunski opremljenih kino dvorana.

Ne zaboravimo spomenuti kako je Multipleks Zagreb 2005. godine dobio priznanje američkog časopisa Film Journal International koji ga je uvrstio među 15 najuspješnijih kina u Europi.

U listopadu 2007. godine otvoren je još jedan Cinestar ovog puta u sklopu Avenue Malla u Novom Zagrebu. Nakon toga otvoren je još jedan u Rijeci, zatim 3. studenog 2008. godine otvoren je još jedan u Zadru, nakon čega slijedi Šibenik.

Aktivnosti

Osim što gledateljima pruža vrhunski doživljaj filma na velikom platnu, Cinestar kina nude puno drugih zanimljivosti. Jedna od njih je organiziranje dječjih rođendana, školskih projekcija, iznajmljivanje prostora u svrhu organiziranja raznovrsnih priredbi, konferencija, seminara, ugostiteljskih usluga itd.

Sredinom 2011. godine točnije 15.04.2011. godine otvoren je novi Cinestar Arena s deset dvorana od čega je jedna IMAX te 2 GoldClass dvorane. Platno u IMAX dvoravni spada među tri najveća u Europi.

Za više informacija posjetite ovaj link.

Foto: Cinestar Zagreb, Branimir Centar