Kako promijeniti sebe

kako promijeniti sebe

Ljudi često žele mijenjati osobe iz svoje okoline, kako bi im više odgovarali i kako bi se bolje složili oko nekih stvari. No, koliko god ih htjeli promijeniti zapravo im to nikada ne uspije. Rijetko koji čovjek se želi promijeniti, pa je bespotrebno stvarati takve frustracije nekome. Saznajte kako promijeniti sebe.

Trebate krenuti od samih sebe i početi mijenjati sebe. Što prije počnete mijenjati sebe, to će vam odnosi s drugima biti bolji. Važno je da vi to želite i činite samo iz jednog razloga, a to je da budete sretniji u životu.

Mijenjanjem dolazi do mnogih promjena u životu, pa se tako mijenjaju odnosi prema ljudima koji vas okružuju.

Umjesto da nekoga pokušavate i želite promijeniti, radije mu dajte prijedlog kako bi mogao promijeniti neke stvari. Zapamtite da im uvijek možete dati savjet, ali ne možete i očekivati da će pratiti taj savjet. Budite tu da pomognete, ne da očekujete.

Prije ikoga drugoga, prvo pokušajte promijeniti sebe. Najučinkovitije će biti ako čovjek počne raditi na sebi i mijenjati sebe, jer je uvijek lakše promijeniti sebe nego svijet oko sebe i ljude u njemu.

Pokušajte biti što smireniji u odnosu s drugima i svojim primjerom drugima pokažite kako se treba ponašati. Prije nego nešto učinite duboko udahnite i razmislite što stvarno želite napraviti.

Ukoliko se s nekime nikako ne slažete i ta osoba vas toliko ljuti kada ste u njenoj blizini, olakšajte si društvo tako da pokušate naći sve pozitivno što bi mogli osjećati prema toj osobi.

Svaka vaša zahvalnost i dobra volja prema toj osobi će vam olakšati odnos s njom, koji vam nije nimalo rag. Tko zna, možda nakon nekog vremena postanete i dobri prijatelji.

Nije lako primijeniti se, kao niti išta mijenjati na sebi, ali vrijedi pokušati. Tko se istinski trudi, taj će imati sigurne rezultate. Trudite se biti drugačiji, i raditi na sebi da uvijek date najbolje od sebe i budete najbolji što možete biti.

Ukoliko vas netko stalno ljuti, te je vrlo bezobrazan i eksplozivan, pokušajte mu na svom primjeru pokazati kako se treba ponašati. Samo svojim primjerom pokušajte nekoga promijeniti, ali ne tako da mu postavljate uvjete.

Autor: A.Z., Foto: Nejron Photo/Shutterstock