Kako popraviti potrgane kozmetičke proizvode

rasuta sjenila
Rasuta sjenila, Foto: zhekoss/Shutterstock

Koliko se puta samo dogodilo da netom kupljena šminka sasvim slučajno završi na podu, razbijena i rasuta? Tu se prije svega misli na razna sjenila, čvrsta i ona malo mekanije strukture. Naravno da se prije svega radi o sasvim uobičajenoj situaciji gdje se u jednom trenutku neopreza dogodilo da ste opet krenuli u razmišljanje kako treba nabaviti novu kozmetiku.

Vrijeme jada je prošlo. Naime na temelju višegodišnjeg iskustva pokazalo se kako se neke situacije ipak mogu rješiti na pozitivno. Ista situacija je i sa spomenutom kozmetikom. U slučaju ako dođe do neželjene situacije, gdje ste iz čistog neopreza razbili svoje novo sjenilo, postoji rješenje.

Kao što je rečeno na samom početku postoje čvrsta sjenila i ona malo mekanija. U slučaju da ste kupili čvrsto sjenilo i ono vam se rasulo, treba napraviti sljedeće. Dakle potrebno je pokupiti sjenilo i vratiti ga u njegovu originalnu kutijicu.

Zatim je potrebno uzeti par kapi alkohola i nakapati u kutijicu. Sami procjenite koliko bi trebalo biti dovoljno. Kutijicu dobro zatvorite i ostavite barem 24 sata da se suši nakon čega možete koristiti svoje sjenilo.

U slučaju mekšeg sjenila, pokupite rasuto sjenilo i vratite u kutijicu. Uzmite neki predmet pomoću kojeg ćete skupiti prah i potom laganim potezima pokušati ponovno oblikovati svoje sjenilo. Isti postupak može se primijeniti kod pudera u prahu.

Poznato je kako su ruževi za usne jako osjetljivi, a tu se najviše misli na njihovo održavanje. Naime ako se kojim slučajem dogodilo da je ruž pukao na dva dijela, dovoljno je uzeti dio koji se odvojio i laganim potezom ga ponovno stisnuti. Najbolje je odmah staviti u frižider kako bi se stvrdnuo.

Ako je kojim slučajem došlo do malo većeg oštećenja tada je najbolje uzeti kist i putem kista nanijeti ruž na usne. Kist je pored uobičajenih aplikatora postao sve neophodniji dio svake kozmetičke torbice.

Autor: S.Š.  Foto: zhekoss/Shutterstock