Grickalice za dječje zubiće

beba plazi jezik
Beba plazi jezik, Foto: blessings/Shutterstock

Pojava prvih zubića kod bebe može predstavljati pravu neugodu kako za dijete tako i za roditelje. Naime poznato je kako do pojave prvog zubića obično dolazi u 5 ili čak i 6 mjesecu djetetovog života. Vrlo brzo nakon toga dolazi do pojave više zubića, a što se tiče ostalih popratnih pojava treba napomenuti kako obično može doći do blaže upale zubnog mesa te blago povišene tjelesne temperature.

Potrebno je napomenuti kako do određenih simptoma može doći i onda kada je dijete u sebe unijelo određenu bakteriju koja je izazvala infekciju. Stoga iako nije dobro paničariti ponekad bi bilo dobro otići kod doktora kako bi se uvjerili o čemu je točno riječ.

Svako dijete na samom početku svog života ima potrebe koje trebaju biti ispunjene, a za njihovo se ostvarenje mora prije svega pobrinuti sam roditelj. Tu se prije svega misli na dječju opremu, odnosno na sve ono što dijete može zatrebati.

Među potrebnim stvarima navode i same grickalice. Potrebno je naglasiti kako su itekako potrebne samom djetetu kojem mogu olakšati više toga.

Same grickalice rađene su tako da odgovaraju djetetovoj dobi, odnosno trenutnoj fazi kroz koju prolazi kada se pojavljuje prvi zub. Najbolje od svega što su rađene u skladu sa sigurnosnim standardima, tako da se slobodno možete opustiti.

Vi i vaše dijete bit ćete sretni i opušteni. U dućanima na policama nalaze se razni modeli, a među popularnijim su svakako grickalice rađene od dvije vrste materijala. Upravo su te grickalice predviđene za bebe od 3 mjeseca.

Među isto tako popularnim modelima nalaze se grickalice s tekućinom koje su predviđene za bebe od 3 mjeseca pa nadalje. Svoje dijete ćete posebno razveselit ako mu ponudite grickalicu koja je ujedno i zvečka.

Najbolje od svega što će istovremeno grickajući uživati u zvuku koji zvečka proizvodi. Unutar zvečke nalazi se manja loptica koja se cijelo vrijeme okreće i pritom uveseljava vaše dijete.

Autor: S.Š. Foto: blessings/Shutterstock