Kako odabrati svečani outfit za vjenčanje

djevojka u koktel haljini
Djevojka u koktel haljini, Foto: bezikus/Shutterstock

Vjenčanje je dan kojeg ćete se sjećati do kraja svog života, kada ste napokon odlučili stupiti u zajednicu sa svojim partnerom i dijeliti sve u dobru i u zlu. Pored mladenaca i najbliže rodbine i ostali gosti će se isto tako sjećati vjenčanja, ako je na njemu bila dobra glazba, ako su im mladenci dragi prijatelji, ili iz nekog drugog razloga. Kako god pogledate to je dan kada nije svejedno kako izgledate.

Pred vama je pozivnica za vjenčanje vaše prijateljice. Sretni ste, ali istovremeno i zabrinuti jer ne znate što obući. Nekako vam se izbor svečane odjeće sveo na nekoliko košulja, pokoju suknju i možda dvije haljine.

Sve ste to već nosili i ne želite da vas tamo vide u istoj toaleti kao na vjenčanju prije toga. Vrijeme je za shopping i novu toaletu s kojom ćete zablistati i oduševiti sve oko sebe. Ako niste sigurni kako izabrati najbolje, ostanite koji trenutak.

Odabir svečane haljine, ili možda odijela ovisi o tome postoji li dress code za vjenčanje. Ako postoji i želja mladenaca je da dominira crvena boja, potraga će vas odvesti za odjećom u toj vatrenoj i dinamičnoj boji.

Crvena boja može biti i na nekom modnom dodatku, a vaša haljina ili komplet može biti u crnoj ili nekoj drugoj boji koja se savršeno slaže sa crvenom. Ne zaboravite na cipele i torbu, čije će crvenilo začiniti cijelu priču.

Ako imate slobodu, odlučite se za bilo koju boju u kojoj ste se već dosada našli. Svečani outfit za vjenčanje najlakše ćete odabrati tako da posegnete za onom odjećom u kojoj se osjećate najsigurnije i koja vas ne sputava. Ako su to hlače, onda neka bude tako.

Ne zaboravite prije svečanog događaja dobro razgaziti svoje nove cipele kako ne bi imali problema s žuljevima i ranama. Provjerite još jednom odgovaraju li sve boje i imate li sve potrebno i izgledajte lijepo na vjenčanju svoje prijateljice.

Autor: S.Š.  Foto: bezikus/Shutterstock