Kako odabrati kadu za kupaonicu

Kupaonska kada, Foto: ID1974/Shutterstock

Iako se danas kade sve manje koriste u kupaonici i dalje postoje oni koji znaju prepoznati njezine prednosti. Mnogi je zamjenjuju tuš kabinom jer se njome daleko više štedi na prostoru, što je posebno potrebno kod malih kupaonica. No, ne postoji bolji osjećaj nakon napornog radnog dana kada možete uroniti u kadu u svojoj maloj spa oazi. Zbog stresnog načina života, sve se više vremena posvećuje uređenju kupaonice u kojoj se možete opuštati tijekom slobodnog vremena. A želite li kadu dodatno učiniti atraktivnom, ugradite masažne mlaznice i priuštite si podvodnu masažu.

Stoga, imate li dovoljno prostora u kupaonici, svakako se odlučite za postavljanje kade. Na tržištu danas postoji velik izbor kada koje mogu zadovoljiti svačiji ukus. Kada se danas najčešće proizvode od umjetne smole ili akrila što ih čini laganima. One se razlikuju prema obliku, namjeni, materijalu, cijeni i drugim karakteristika, a mi ćemo vam pomoći da odaberete onu koja će se najbolje uklopiti u vaš prostor i pružiti vam zadovoljstvo korištenja.

Pravokutne kade

Pravokutne kade su klasične odabir koji odgovara većini prostorija. Pravokutna kada se može postaviti da stoji samostalno ili da je ograđena sa sve tri strane. Najčešće se postavlja vodoravno uz dužinu zida, a širinom se nastavlja na druga dva zida.

Odlučite li se za ovakav tip kade, na izbor ćete imati razne dimenzije, a odabrati možete i masažne mlaznice.

Pravokutne kade su jednostavne za korištenje, cijena im je pristupačna te su idealne za cijelu obitelj. Posebice se preporučuju obiteljima s malom djecom jer se u njima mogu jednostavno okupati djeca te po potrebi na brzinu možete i oprati dječju odjeću.

Kutne kade

Postoje dva oblika kutnih kada, a to su:

  • četvrtaste
  • trokutaste

Površinom zauzimaju gotovo jednako prostora kao i pravokutne kade, ali je za njihovo korištenje potrebno osigurati nešto više prostora. Stoga se ne preporučuju u malim kupaonicama. Ako si možete priuštiti ovakav tip kade, vjerujemo da ćete uživati u njihovim ogromnim prednostima. Riječ je o kadama s ergonomski oblikovanim kalupima, masažerima, mlaznicama i raznim drugim dodacima.

Kod postavljanja kade dobro pazite na prostor. Postavite je tako da vam ostane 60-ak centimetara kada izađete iz kade, kako biste se mogli nesmetano obrisati i odjenuti. Ako vaša kada ima mlaznice za masažu, nemojte koristiti pjenu za kupanje ili razna ulja jer biste ih mogli začepiti. Kako bi mlaznice dobro obavljale svoj posao, redovito ih održavajte i provjeravajte.

Autor: M.L., Foto: ID1974/Shutterstock