Kako izabrati tuš kabinu

Pas u tuš kabini, Foto: shalex84/Shutterstock

Uređujete stan i planirate renovaciju kupaonice ili krećete od nule, a u kupaonici umjesto klasične kade želite imati tuš kabinu? No, s obzirom na velik izbor tuš kabina, jako vam je teško odabrati onu koja će vam najviše odgovarati. Na pravom ste mjestu. U nastavku donosimo rješenja i savjete kako odabrati tuš kabinu s obzirom na veličinu kupaonice i vaše želje.

Duge i uske kupaonice

Dugi i uski prostori općenito zadavaju najviše muke kod uređenja doma, no ne i kod kupaonica. Naime, u uske i duge prostore možete odlično smjestiti tuš kabinu. Birajte donji dio prostora u koji će odlično pristajati pravokutna tuš kabina i to cijelom širinom. Iskoristivost je odlična, a nimalo ne smeta daljnjem uređenju kupaonice. Još jedna odlična prednost ovakvih tuš kabina u uskom prostoru je ta što ćemo ovako prostor vizualno skratiti.

Male kupaonice

Polukružne kade s pripadajućim tuš kabinama zauzet će najmanje prostora u maloj kupaonici. Budući da se nude razne dimenzije i varijante, možete ih gotovo u centimetar prilagoditi svom prostoru. Tuš kade zaobljenog oblika štede prostor i omogućuju lakše kretanje po kupaonici.

Velike kupaonice

Za velike kupaonice idealne su veće kvadratne tuš kabine. Budući da se radi o većoj površini prostora, imamo na raspolaganju komotniji prostor i veću iskoristivost i skladnost u uređenju. Ako imate veliku kupaonicu, birajte kvadratne oblike tuš kabina zbog svoje funkcionalnosti i uklapanja u svaki stil uređenja kupaonice.

Tuš kabine se sve više koriste te su iz uporabe istisnule kade. Razlog tome je njihova praktičnost, ali i dimenzije. Naime, posebno su privlačne za opremanje malih kupaonica jer možete značajno uštedjeti na prostoru. Osim toga, velik izbor dimenzija i modela može zadovoljiti gotovo sve potrebe i prilagoditi se svakom prostoru.

Autor: M.L., Foto: shalex84/Shutterstock