Kako njegovati obojenu kosu

crvena boja kose

Teško je zamisliti da barem jednom u svom životu niste posegnuli za promjenom bojom kose, bilo da se radi o bojanju cijele kose ili samo pramenova. Promjene su dobrodošle, a pogotovo kada se osoba nakon njih osjeća preporođeno i kao da može osvojiti cijeli svijet.

Promjene treba podržati, ali isto tako treba pružiti podršku zdravlju i kvaliteti kose koja mora izdržati sve te promjene. Potrebno je voditi računa o cijelom nizu preparata koji će zaštititi vašu kosu i pružiti određeni štit koji će poslužiti da odbije sve negativne efekte koji mogu nastati nakon dužeg perioda bojanja kose.

Određena boja za koju ste se odlučili mora što dulje zadržati sjaj, a to jedino možete postići zahvaljujući pravilnoj njezi. Kada ste jednom promijenili boju na kosi, vrijeme je da kupite šampon za obojanu kosu.

Jednom tjedno dovoljno je stavljati pakung namijenjen obojanoj kosi, a isto tako i regenerator s kojim ćete nahraniti vaše vlasi. Vodite računa da je cjelokupna kolekcija kozmetike usmjerena upravo prema kosi tretiranoj raznim bojama. Ako ne želite da vam kosa ubrzo ostane bez sjaja, pazite da ste primijenili sve navedeno.

Posebno osjetljiva smatra se plava boja kose, odnosno vlasi koji su izložene hidrogenu i blajhu. Radi se o visokom postotku kemikalija koje ne mogu naškoditi zdravlju kose. Zato je važno za sve plavuše da stavljaju masku ili pakung koji je namijenjen svijetloj kosi.

Odluka o bojanju je donešena i sada imate novu boju kose, ali nije dovoljno samo promijeniti boju. Ona mora ostati postojana, a to je moguće uz pametno šamponiranje. Nakon bojanja pričekajte barem 24 sata kako bi oprali kosu, da bi se molekule boje imale vremena upiti u svaku vlas.

Izbjegavajte sušenje kose sušilom, jer je toplina pogubna za obojanu kosu. Ako nemate izbora i ne možete čekati da vam se kosa prirodno osuši, onda namjestite sušilo na najmanje i krenite.

Autor: S.Š., Foto: Veronika Vasilyuk/Shutterstock