Najbolja boja za smeđu kosu

lijepa kosa

Koliko god brinete spadale u klasiku i u prirodnu boju kose koja je najčešća, one nikako nisu dosadne. Smeđu boju kose možete osvježiti na mnoge načine, a koja će vama najbolje odgovarati prema boji vašeg tena, donosimo u nastavku.

I dalje jedna od najpopularnijih boja za brinete svjetlijeg tena je ombre tehnika, koja će dati novu notu vašoj smeđoj boji kosi. Ombre pramenovi najbolje izgledaju na svjetlijoj smeđoj kosi, nakon čega se vuku pramenovi za dvije nijanse svjetliji od ostatka kose. Ombre pramenovi najbolje izgledaju na valovitoj kosi, kako se ne bi vidjeli nagli prijelazi boje iz tamnije u svjetlije.

Maslinastoj boji kože najbolje odgovara kosa boje kestena. Ako se odlučite na ovu boju, morate biti spremni jako paziti na kvalitetu svoje kose, jer se ona na ovoj boji jako ističe. Boja kestena je osjetljiva na sijedu kosu i izrast, pa ako ga imate, bojite kosu čim se pojavi izrast.

Ako je vaša kosa boje kave, najbolje će ju osvježiti pramenovi boje bijele kave. Tako će vaša kosa dobiti potpuni i topli izgled, a vaše lice biti će osvježeno.

Tamno smeđa boja kose najbolje odgovara tamnom tenu kože, te ravnoj i glatkoj kosi, kako bi njen sjaj došao do izražaja. Ako imate valovitu ili kovrčavu kosu, najbolje bi bilo da ju prije bojanja u tamno smeđu boju kose, prvo podvrgnete tretmanu ravnanja, kako bi nakon bojanja tamno smeđom bojom, kosa imala potrebni sjaj, koji ovu boju dovodi do izražaja.

Zlatno smeđa boja kose najbolje pristaje osobama sa svjetlijim tenom kože, a dobiva se tako da se svjetlija smeđa boja kose boja samo s nekoliko pramenova po cijeloj kosi, koji trebaju biti za nekoliko nijansa svjetliji od ostatka boje kose. Ova boja kose daje kosi potpuno prirodan izgled, te zahtjeva minimalnu njegu i održavanje boje.

Za koju god nijansu se odlučile, nećete pogriješiti jer brinete nikada nisu dosadne, te nikada neće izaći iz mode.

Autor: A.Z., Foto: Yuliya Yafimik/Shutterstock