Kako ispravno nanijeti rumenilo

nanošenje rumenila

Vrijeme je da se našminkate i oduševite sve oko sebe. Znate li kako to učiniti? Ako ne znate nije problem, jer slijede savjeti koji će vam pomoći istaknuti sve prednosti na licu, a sakriti mane. Prije nego što se krenete šminkati morate znati što vaše lice podnosi i uz koje boje sjenila, tuša i rumenila nećete pogriješiti.

Svako područje na licu ima svoja pravila. Oči su jedan dio, obrazi drugi, a usne treći dio. Šminkanje je proces koji mora imati glavu i rep, a vi morate znati s čime ćete započeti. Skoro svaki vizažist će se složiti da je najbolje započeti s podlogom. Nju ćete nanijeti preko cijelog lica i zatim nastaviti sa željenim bojama.

Zanimljivo je kako su brojni vizažisti došli do zaključka da mnoge žene jednostavno tijekom šminkanja zaborave na rumenilo. Zašto je to tako? Možda zato jer se ne usude staviti ga jer nisu sigurne kako, ili jednostavno misle da im nije potreban. Odgovori mogu biti razni, a dobro je znati kako je rumenilo podjednako važno kao i sjenilo te ruž za usne.

Pogledajte kako nanijeti rumenilo:

Rumenilo kod šminkanja dolazi na kraju, a ne kaže se bez razloga “šećer na kraju”… Nanošenje rumenila ne bi trebalo biti problem nego zadovoljstvo. Rumenilo morate staviti na jagodice, a najlakše će biti ako se nasmiješite.

Prilikom odabira kistova uvijek se odlučite za deblji. Uzmite kist i lagano ga utrljajte u rumenilo. Višak otresite kao i kada koristite maskaru. Rumenilo uvijek nanosite kružnim potezima od sredine prema van. Budite strpljivi i ne žurite, jer želite imati savršeni izgled.

Dok nanosite rumenilo budite oprezni kako ne bi previše naglasili gornji dio jagodice zato što taj dio mora ostati svjetliji. Osim načina nanošenja rumenila pazite da ste odabrali pravu boju. Ako niste sigurni uvijek se možete odlučiti za razne nijanse nježno roze, jer one odgovaraju skoro svakom obliku lica.

Autor: S.Š., Foto: Michael C. Gray/Shutterstock