Kako tapirati kosu

volumen kose

Tapiranje kose spada među starije tehnike u frizerstvu koje su vrlo zaživljele početkom prošlog stoljeća. Žene su jednostavno htjele imati volumena na kosi, a kako nije bilo toliko preparata i aparata za stiliziranje, morale su se poslužiti drukčijim metodama.

Danas je situacija znatno drukčija no i dalje je svodi ista tehnika, na puno jeftiniji način. Donosimo vam sve metode kako brzo natapirati kosu.

Za početak je bitno da je kosa svježe oprana kako bi se i frizura lakše mogla napraviti i što ljepše izgledati.

Koristite šampone koji će vam davati još dodatnog volumena kako bi frizura što ljepše padala.

Kosu posušiute fenom tako da je ne dirate previše češljem nego je oblikovate prstima. Tako će izgled biti prirodniji, a vama kasnije neće biti teško natapirati kosu.

Češalj za tapiranje bi trebao biit što kvalitetnije napravljen kako vam ne bi oštetio kosu. Inače, vrlo su česti slučajevi da žene koje često tapiraju kosu imaju problema sa lomljenjem kose, kosa je suha, ispucanja bez elastina.

Kosa kada je suha je spremna za tapiranje. Slobodno se možete poslužiti preparatom za čvrstoću prilikom tapiranja.

Svoju kosu tapirajte od od vrhova prema tjemenu, znači u potpunosti suprotno od običnog češljanja kose. Tapirajte pramen po pramen, a nikako ne cijelu kosu odjednom. Pomoću pravilnog tapiranja, zasigurno ćete postići željeni oblik.

Kada ste gotovi s tapiranjem, na kosu nanesite sredstvo poput laka za kosu kojim će frizura biti postojanija.

Želite li ekstremnije tapiranje, posvetite pozornost na tjemenu kako bi vaša frizura došla do izražaja.

Kod tapiranja kose se nikako ne preporučuju nagli pokreti koji bi kosu samo tehnički mogli trajno oštetiti.

Stručnjaci preporučaju izbjegavati tapiranje ako je kosa predhodno bila kemijski tretiranja blajhom jer ju je takav tretman dovoljno oštetio, a prilikom tapiranja bi samo postala više osjetljiva i sklona pucanju te suhoći.

Autor: A.B., Foto: Kzenon/Shutterstock