Kako imati dugu kosu

kako imati dugu kosu

Svaka žena sanja o lijepoj, dugoj kosi i mnoge žene koje ne mogu pustiti svoju kosu da naraste, plaćaju i stavljaju ekstenzije kako bi ju imale. Ponekad se čini da je dugu kosu teško održati, no to je zapravo vrlo jednostavno.

Najvažniji postupak u održavanje duge kose je redovito šišanje. Žene koje redovito bojaju kosu i vrše različite tretmane, sklonije su pucanju vrhova kose. Kako bi se održala zdrava postojanost vrhova nužno je rezanje vrhova svaka dva mjeseca po dva centimetara.

Kosa raste puno više od ta dva centimetara u tom razdoblju, tako da se ne može izgubiti na duljini. Ako se čeka puno dulje, kosa će se više oštetiti, pa ćete morati posegnuti za većim šišanjem i tako ćete izgubiti na duljini svoje kose.

Kod svakog pranja kose tjeme se mora njegovati. Za to se mogu koristiti različiti serumi, šamponi s esencijalnim uljima. Postupak tretiranje vrlo je jednostavan, šampon se utrlja u tjeme i nježno masira kako bi se uklonile sve nečistoće.

Proizvodi koji sadrže ulje avokada ili kokosa su preporučljivi. Masaža tjemena potiče cirkulaciju, pridonosi boljem zdravlju tjemena i cijele kose koja će djelovati zdravo i čisto. Za žene koje imaju sijedu kosu preporuča se bojanje kose kako bi duga kosa djelovala urednije, svježe i mlađe.

Duga kosa je često i teška i bez volumena, pa se to može riješiti različitim proizvodima za volumen. Kada se kosa osuši, proizvod se lagano umasira kako bi se pramenovi podigli od korijena.

Nekim ženama kosa sporije raste, pa se njima preporučuju različiti vitamini za njegu i rast kose, kapsule koje sadrže biotin, hranjiva ulja i vitamin B. Ricinusovo ulje je također najbolje sredstvo za ubrzavanje rasta kose.

Može se koristiti samo ili pomiješati s kokosovim ili bademovim uljem. Ulje djeluje tako da pospješuje cirkulaciju u folikulima dlaka, što dovodi do bržeg rasta kose. Koristi se tako da se ricinusovo ulje utrlja u tjeme kose, pa se pokrije kapom ili vrućim ručnikom i ostavi da djeluje preko noći i dopre duboko u vlasište.

Drugi dan kosu treba temeljito isprati. Ricinusovo ulje smanjuje lomljenje kose, popravlja ispucane vrhove, a istovremeno hrani i hidratizira kosu. Prevelik trud oko kose također nije dobar, jer manje je više. Ponekad je dovoljno osušiti kosu, tretirati vrhove sprejem za njegu kose da ne budu previše raspršeni i to je cijela mudrost duge i zdrave kose.

Autor: M.Š., Foto: Subbotina Anna/Shutterstock