Lijepa kosa po zimi

lijepa kosa po zimi

Tijekom zimskih mjeseci kosa nam je izložena raznim utjecajima od magle i vlage, vjetra, kiše snijega i hladnoće. A nakon svega toga dolazimo u tople i grijane prostorije sa suhim zrakom. Kosa je izloženija utjecajima okoline više zimi nego ljeti.

Dok smo ljeti skloni suhoći i ispucanim vrhovima zbog sunca i mora, zimi imamo puno više problema. Ovo su neki od njih i njihova rješenja.

Suhoća

Zbog hladnog zraka i grijanih prostora kosa se dodatno isušuje i često zimi kosa izgleda kao slama. Da biste izbjegli takav izgled vaše kose trebate u njegu kose unijeti više hidratizirajućih preparata. To može biti u obliku maske za kosu, seruma za suhu kosu ili šampona.

Elektricitet

Svima je poznat onaj zvuk i osjećaj pucketanja i letenja kose na sve strane. To se ne događa uvijek, samo zimi i u određenim situacijama. Da bi vam se to prestalo događati i da vam kosa ne leti na sve strane kao da ste se priključili na struju, izbjegavajte feniranje kose i peglanje u zagrijanim prostorijama sa suhim zrakom.

Kosu ne češljajte plastičnim češljem i najbolje bi bilo ostaviti kosu malo vlažnu da se osuši do kraja sama. Također kosa koja je dovoljno hidratizirana manje će biti podložna utjecaju elektriciteta. Ako se kosa naelektrizira treba ju s malo preparata spustiti i proći rukama kroz nju.

Ispucani vrhovi

Uz sve utjecaje naravno da će doći do ispucanih vrhova kao i ljeti, ali zimi zbog izmjenjivanja vlažnog i suhog zraka to je vidljivije još više.

Naravno da je najbolje rješenje za ispucale vrhove šišanje, ali ako već to želite spriječiti razni preparati za lijepljenje vrhova i njihovo zaglađivanje učinit će trik i kosa će izgledati pristojno. No to nije trajno rješenje i s vremenom ćete ipak morati ošišati ispucali dio.

Bez volumena zbog kape

Nošenjem raznih kapa i šalova kosa nam često dobiva razne oblike. Šalom ju presiječemo ravnini vrata a kapa spusti volumen i presiječe kosu u ravnini ušiju. Ako smo svježe isfenirali kosu te izašli omotani šalom i stavili kapu frizura će nam svakako biti deformirana i uništena.

Da biste to izbjegli kosu ostavite na sobnoj temperaturi barem sat vremena prije izlaska iz kuće. Također možete kosu smotati u punđu prije stavljanje kape ili isplesti u pletenicu. Tako nakon skidanja kape raspustite kosu i imate savršenu frizuru.

Imajte lijepu kosu i tijekom nahladnijeg perioda u godini i dočekajte proljeće kako treba s njegovanim vlasima.

Autor: J.S., Foto: Subbotina Anna/Shutterstock