Kako do savršene kose

kako do savršene kose

Želite uvijek imati lijepu kosu jer je ne doživljavate samo kao ukras budući da je dio vas? Za lijepe vlasi potrebno je mnogo truda i zato je važno pronaći najbolji put do savršene kose s kojom ćete uvijek biti sigurni u sebe.

Kako do savršene i lijepe kose? Kako bi uvijek bili zadovoljni svojom kosom kada je u pitanju njeno zdravlje, potrebno je pripaziti da u tretman uključite nekoliko važnih rituala bez kojih je nemoguće zamisliti prekrasne i bujne vlasi, baš kao one koje ste mogli vidjeti na glumicama i manekenkama kada su u najboljem izdanju.

Prije nego krenete s nanošenjem brojnih prirodnih maski koje će nahraniti vlasi i pomoći da kosa izgleda jednostavno savršeno, treba obratiti pozornost na rituale koji tome prethode, a radi se o pranju kose.

Nije svejedno kako ćete oprati kosu i hoće li voda biti mlaka ili vruća. Pokazalo se da za snažnije vlasi kosu ponekad treba oprati uz pomoć hladne vode, budući da upravo temperatura vode utječe na zatvaranje folikula i bolju prokrvljenost.

Pored feniranja s kojim želite dobiti lijepu frizuru često se koriste i aparati kako bi imali lijepe i ravne vlasi. Želite li sačuvati zdravlje kose, bilo bi dobro smanjiti upotrebu pegle ili barem prije korištenja kosu pošpricati zaštitnim sredstvom koje će poslužiti kao štit od vrućeg zraka.

Pored temperature vode za pravilno pranje kose je važan i način kako nanosite šampon. Pogrešno je nanositi prevelike količine šampona, budući da je za pranje kose dovoljno tek nekoliko kapi koji vam stanu na prst. Želite li se pobrinuti da će se šampon fino zapjeniti, možete dodati malo vode i najviše ga umasirati na područje tjemena jer se tamo kosa ipak najviše masti.

Svaki put prije feniranja osušite kosu jer su mokre vlasi najosjetljivije i tako podložne pucanju. Ako želite da vam se kosa oporavi neko vrijeme izbjegavajte preparate poput gela ili laka za kosu.

Put do savršene kose uključuje i povremeno nanošenje maski od maslinovog ulja koje će kosi podariti željeni sjaj. Maslinovo ulje je dovoljno nanijeti svaka dva tjedna. Prije nego stavite šampon, na kosu trljate nekoliko kapi ulja, ostavite da djeluje 10 do 15 minuta i nakon toga isperete. Nakon nekog vremena opet ćete imati zaštitni znak na koji ćete biti ponosni bez obzira na frizuru.

Autor: S.Š., Foto: Subbotina Anna/Shutterstock