Kako posvijetliti kosu

plava boja kose

Koliko dugo razmišljate o tome da posvijetlite kosu prirodnim putem? Manje je agresivna metoda i ne utječe na zdravlje kose kao što to čini blajh i ostali preparati. Postoje razne metode, a među najpopularnijima je ona koja uključuje cimet.

Želite li posvjetliti kosu kod kuće tada pogledajte video u nastavku:

Plava boja kose je već duže vrijeme popularna i još od vremena slavne glumice Marilyn Monroe nije sišla s vrha. Puno je žena, ali i muškaraca koji su odlučili obojati kosu u plavu boju, ali onda su nastupili i problemi poput oštećenja vlasi i suhe kose.

Dobro je što svatko od vas može birati između uobičajenih tretmana kojima se izlažete u salonu i između onih koji uključuju prirodne metode poput cimeta. Upravo je ova namirnica prisutna već dugo u svakom domaćinstvu kao neizbježan začin koji se dodaje raznim jelima.

Sada je osim kao dodatak brojnim specijalitetima sve više priusutan i brojnim tretmanima, pa ga tako mnogi koriste kao sredstvo posvjetljivanja kose. Jeste li znali da uz pomoć cimeta možete na siguran i jeftin način posvijetliti kosu?

Proces posvjetljivanja možete ponoviti koliko god puta želite bez straha da ćete pritom oštetiti svoju kosu. Prvo što trebate učiniti je pomiješati cimet u prahu s regeneratorom koji inače koristite. Pazite da omjer tijekom miješanja bude takav da bude podjednako cimeta i regeneratora. Stavite onoliko koliko će biti dovoljno za cijelu dužinu vaše kose.

Operite kosu kao što to inače radite, stavite šampon, a nakon njega regenerator i zatim isperite i omotajte ručnikom. Važno je da upijete svu vlagu kako bi pokupili ostatak vlage. Smjestu potom nanesite na cijelu kosu ravnomjerno, složite punđu i omotajte cijelu kosu folijom. Ostavite da djeluje po noći i sljedeće jutro operite.

Kosu operite i osušite kao što ste to dosada radili. Važno je da se smjesa zadrži na vašoj kosi barem nekoliko sati, pa je zato najbolje ostaviti ju da djeluje dok spavate. Sada ćete imati svijetle vlasi baš kao što ste to oduvijek željeli.

Autor: S.Š., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock