Kako da frizura duže traje

lijepa frizura

Nakon odlaska kod frizera, svaka žena bi voljela da joj frizura potraje što duže. No, nažalost nakon samo nekoliko dana, a kod nekih žena i odmah drugi dan, frizura više nije postojana. Kako bi riješili taj problem, i svojoj frizuru produžili vijek, u nastavku vam donosimo nekoliko prijedloga kako da to učinite.

Znoj je jedan od glavnih uzroka zbog kojih vaša frizura traje kratko. Kako bi spriječili znojenje, što je više moguće, pripremite se na to da dok imate frizuru ne smijete vježbati, kao što se ne smijete niti naprezati, kako se vaše tijelo i tjeme ne bi pojačano znojilo, jer ćete tako uništiti frizuru. No, ako ne možete prekinuti s vježbanjem, barem vježbajte s trakom za kosu, koja upija znoj, te tako sprječava da se proširi po tjemenu.

Ako vam se kosa počela mastiti i ipak ćete je morati oprati, možete se poslužiti i trikom suhog pranja kose. Suho pranje kose produljit će vijek trajanja vašoj frizuri, a prah s kojim ćete prati kosu će upiti masnoću s korijena kose te će očuvati izgled vaše frizure. Šampon za suho pranje kose koristite tako da ga posipate po korijenu kose, najbolje prije spavanja, pa će tako vaša frizura trajati još dulje.

Nakon što je vaša frizura kod frizera gotova, ono što vi morate pripaziti je da ne prolazite s prstima kroz kosu! Prolaženjem prstima kroz kosu stimulira se proizvodnja masnoće iz kose. Zbog masnoće koja se stvara, kosa gubi na volumenu i formi pa tako frizura traje kraće. Zato nakon što napravite omiljenu frizuru, koncentrirajte se!

Vrijeme isto tako može imati veliki utjecaj na vašu novu frizuru, a kako bi to spriječili trebate primjerice prilikom vjetrovitog dana kosu svezati u opušteni rep ili malu punđu, kako je vjetar ne bi zamrsio. Vjetar u samo nekoliko minuta može uništiti vašu novu frizuru pa je najbolje da ga u potpunosti izbjegavate.

Kako ne bi pokvarili svoju novu frizuru, bitno je kako spavate. Najbolje bi bilo kada bi spavali na satenskoj jastučnici, kako bi vam njezin svilenkast materijal omogućio slobodan pad kose i kosa se ne bi zapetljala.

Autor: A.Z., Foto: Sutichak Yachiangkham/Shutterstock