Kako se riješiti žohara

žohar

S toplijim vremenom se domovi koji su već imali problema sa žoharima pune se s njima u sve većem broju. Starije zgrade su sklonije najezdama žohara zbog pukotina kroz koje žohari slobodno šeću i ulaze u stanove. Ako i vi muku mučite s problemima oko žohara, u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta uz koje ćete se uspjeti zauvijek riješiti ovih dosadnih sustanara.

Najčešće se ljudi rješavaju žohara sredstvima koja kupuju u poljoprivrednim ljekarnama, ali ta sredstva i nisu tako učinkovita. Takva sredstva uspiju ukloniti žohare, ali samo na neko vrijeme. Takvi proizvodi ostavljaju neugodne mirise, negativno utječu na vaše zdravlje i zdravlje vaših ljubimaca, a traju vrlo kratko.

Pa kako bi izbjegli kupnju takvih proizvoda, donosimo vam jedan prirodan recept koji će vam učinkovito pomoći da se riješite žohara, a da pri tome ne ugrozite svoje zdravlje i zdravlje svojih ukućana.

Recept je jednostavan, a glasi tako da u jedan sirovi žumanjak jajeta pomiješate 50 grama praha borne kiseline. Morate miješati sve dok se ne napravi gusta smjesa. Kada dobijete gustu smjesu, napravite male loptice i ostavite ih da se posuše.

Gotove loptice za žohare postavljate po ćoškovima svoga doma, te na svim vidljivim mjestima. Najvažnije je da prekrijete cijelu kuhinju i kupaonicu gdje ima najviše žohara. U kupaonici i kuhinji se nalazi najviše žohara zbog hrane i vlage.

Žohari će kuglicama prići zbog svoje znatiželje, a kada ih dotaknu će uginuti. Ako ne uginu odmah, razboljet će se te će bolest prenijeti i na druge žohare s kojima će biti u doticaju. Čim se žohari zaraze, ne preostaje im ništa drugo osim smrti.

Najbolje rezultate očekujte nakon tri tjedna od postavljanja ovih zamki. Ovako ćete se sigurno i učinkovito riješiti žohara, a ako ponovo primijetite žohare, ponovite isti postupak. Ove kuglice nisu opasne po zdravlje pa čak i ako ih netko od ukućana slučajno pojede.

Autor: A.Z., Foto: Belinda Pretorius/Shutterstock