Prirodno kovrčanje kose

lijepe kovrče

S proljetnim i ljetnim vremenom dolazi i toplina, koja može uvelike oporaviti našu kosu od električnih aparata. Za vrijeme toplijih dana šteta je kosu uništavati s toplinom uređaja te je bolje pustiti je da uživa u jednim zdravim oblicima energije u ovo doba, a to su sunce i voda. Kako se vaša kosa može oporaviti od električnih aparata, donosimo u nastavku.

Kako bi postigli prirodno lijepu i valovitu kosu, ostavite se svih električnih uređaja za oblikovanje kose i pustite kosu da se oporavi tako da ćete je samo oprati pa nakon toga ostaviti da se osuši na prirodnoj toplini i zraku. Ovakav potez će za vašu kosu napraviti puno, a i daljnji koraci uređivanja će biti jednostavni.

Prilikom pranja kose, najbolje je da je operete dok je dan, kako bi imala što više vremena za prirodno sušenje u slobodnom padu. Ako kosu idete prati navečer prije spavanja, leći ćete u krevet s vlažnom ili mokrom kosom, te vam ujutro i neće biti najljepši prizor frizure u ogledalu. Zato pokušajte to izbjegavati.

Kako bi vaša kosa poprimila blago valoviti oblik, najbolje bi bilo da je nakon pranja zavežete u punđu. U punđu zavežite kosu, tako da joj prvo na krajeve nanesete malo pjene. Nakon toga zavežite punđu, koju na kosi držite jedan sat pa je nakon toga raspustite.

Ako cijeli dan radite i nemate vremena za frizuru, a želite da vam do večeri frizura bude valovita, jednostavno kosu ujutro ispletite u dvije pletenice, koje na kraju dana raspustite pa češljem s velikim i širokim zupcima, malo raščešljajte i vaša frizura je gotova za čas.

Za savršene prirodne lokne, nakon prirodnog sušenja kose, kosu raspodijelite na nekoliko pramenova, koje zavežete u punđice pa ih prije nego izlazite iz kuće, nakon par sati, odvežite i pošpricajte s malo laka, kako bi se što dulje držale.

Prirodnim putem možete dobiti i lokne koje počinju od pola glave, tako da kosu zavežete u niski rep, nakon čega kosu zavežete u male punđice i ostavite tako preko noći, kako bi se lokne što dulje držale na kosi.

Donosimo vam još jednu ideju kako na prirodan način kovrčati kosu. Pogledajte!

Autor: A.Z., Foto: Zoom Team/Shutterstock