Kako biti sretan – savjeti i ideje

sretno dijete
Sretno dijete, Foto: Denys Kurbatov/Shutterstock

U današnje moderno vrijeme kao da su neke vrijednosti izgubile i jednostavno smo naučili živjeti nesretno. Svaki dan nam je jednak, užurban i stresan. Jednostavno smo naučili živjeti bez sretnih trenutaka. No, kakav je to život ako u njemu ne iskusimo sreću? Uzmite vremena za sebe i svakoga dana pokušajte živjeti sretno.

U nastavku donosimo savjete kako ćete brzo vratiti sretne trenutke u vaš život i ponovo navući osmijeh na lice.

Pokušajte zaustaviti vrijeme

Zatvorite oči na nekoliko trenutaka i razmislite o svim lijepim stvarima na kojima možete biti zahvalni. To su možda neke sitnice iz svakodnevnog života za koje niste bili niti svjesni da vas uveseljavaju. Zdravlje vas i vaše obitelji, oni mali sretni trenuci kada se okupite svi na večeri ili nestašna igra vašeg psa. Na tome morate biti zahvalni i sretni jer to je ono što čini sretan život.

Poradite na kreativnosti

Iako vam se čini da nemate nimalo kreativnosti, pokušajte pronaći hobi kojim ćete je iskazati. Možda vam ide izrada nakita ili želite sami izraditi kuglice za bore? Sada je pravo vrijeme da se okušate, a na kraju ćete biti sretni jer ste uspjeli sami nešto izraditi.

Obnovite prijateljstva

Ako često razmišljate o starom prijatelju, pokušajte ga pronaći na društvenim mrežama ili mu poslati e-mail ili pismo. Dogovorite druženje za kavu i prisjetite se prijašnjih sretnih trenutaka. Možda ste oboje sad u fazi života u kojoj imate više vremena za druženje. Dogovorite kino, kazalište ili izlet i zabavite se.

Pohvalite druge

Izdvojite vrijeme i za druge. Pohvalite ih kada vidite da su učinili nešto lijepo i vrijedno pohvale. Budite iskreni i pokažite oduševljenje. Osjećat ćete se bolje, a i drugoj strani će biti drago što je čula pohvalu.

Novac vam ne smije biti na listi prioriteta

Pokušajte biti manje opterećeni financijama. Stručnjaci smatraju da oni koji razmišljaju negativno o novcu, često upadaju u depresiju i osjećaju se loše. Iako vam se sad možda čini nemoguće, ali novac vam ne može donijeti sreću. Postoje mnoge aktivnosti koje možete raditi i bez novca. Skupite svaki mjesec pomalo od plaće i počastite se na kraju godine nečim o čemu već dugo sanjate.

Pazite da ljubav ne izgubi svoju čar

Nemojte dopustiti da se ljubav, poljupci i grljenja pretvore samo u još jedan posao i izgube sve svoje čari. Kada se ljubite s partnerom, zažmirite, zaboravite na sve i prepustite se trenutku.

Autor: M.L., Foto: Denys Kurbatov/Shutterstock