Undercut frizura bez šišanja

lažna undercut frizura
Lažna undercut frizura, Foto: dpaint/Shutterstock

Volite svoju dugu kosu, osjećate se ženstveno i ne biste je željeli rezati. Uživate je uređivati i kada vas mazi po ramenima u bujnim pramenovima. No tada se na drugom ramenu, uz ovu romantičnu sliku, odjednom naseli mali vražičak i nagovara vas na buntovnu frizuru. Zašto ne biste obrijale dio glave?

Ova popularna frizura zove se undercut i radi se tako da se dio glave obrije ili ošiša vrlo kratko dok je na drugoj strani glave kosa dužine koju želite, ali uvijek bujna i sjajna. Plodno tlo na kojem je nastala ova neobična frizura zapravo su glazbeni stilovi punka, metala i gotike uz koje ide i pripadajući izgled i stil života.

Odlučiti se na ovakvu frizuru možda se čini kao veliki korak, no ponekad je u redu poslušati ovog vražićka na ramenu. Ako je vaš anđeo ipak nešto jači ovoga puta, ne morate uzimati mašinicu ili škare u ruke. Moguće je napraviti manje dramatičnu verziju ove frizure.

Radi se o lažnoj undercut frizuri kojom na tren možete na svojoj kosi isprobati nešto novo i zanimljivo. Nije ju teško napraviti, sve što je potrebno je malo prakse. Potrebno je podijeliti kosu na dva dijela na tjemenu. Ako imate razdjeljak uzmite tu crtu od kuda ga dijelite kao referent kako bi šiške ostale netaknute i kako bi ih kasnije mogle oblikovati npr. figarom.

Stilizirajte dio koji ćete tretirati gelom ili voskom kako bi ukrotile male neposlušne vlasi. Na dio kose koji je ostao slobodan nanesite neki preparat kojim čete joj povećati bujnost i volumen. Ne pretjerujte sa preparatom kako ne biste previše otežele kosu, pogotovo ako je ona sklona mašćenju.

Dio na koji ste nanjele vosak ili gel dobro učvrstite ukosnicama kako se ne bi pomaknuo. Možete ga samo zalizati ili uplesti u zanimljivu pletenicu ako želite nešto blažu i romantičniju verziju. Zalizani dio kose zatim skupite u opušteni rep koji možete i sakriti ispod ostatka puštene kose. Kada ste gotove poprskaje malo lakom i dodatno ukrotite još neke vlasi koje bi mogle stršati sa strane.

Undercut frizura u ovakvoj razblaženoj varijanti pogodna je za svakojake situacije. Možete s njome na posao, fakultet, druženje sa prijateljima ili u klub. Zahvalna je i ako je dobro učvrstite neće vas iznevjeriti čitav dan. Tko zna, možda vam se toliko svidi nositi kosu na ovaj način da doista i posegnete za mašinicom.

Undercut frizuru možete složiti i uz pomoć pletenica. Pogledajte u videu kako!

 

 Autor: L.K. Foto: dpaint/Shutterstock