Kako biti lijepa bez šminke

sretna djevojka

Mnoge žene prije izlaska iz kuće obvezno moraju staviti bar malo šminke. Vjeruju da bez šminke ne mogu izgledati dobro, a ustvari se radi samo o navici koja se ustalila tijekom godina. Odličan prirodni izgled možemo postići i bez da uložimo puno energije i truda u šminkanje. Uz pomoć nekoliko trikova vaše će lice izgledati lijepo i bez šminke.

Vrlo je važno redovito, ujutro i navečer prati lice. Time ćemo se riješiti mogućnosti pojavljivanja akni. Uz to kao dodatak svakodnevnoj rutini bitno je lice očistiti sredstvom za čišćenje lica primjerenom našem tipu kože i nanijeti odgovarajuću hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom 30. Poželjno bi bilo napraviti i piling dva puta tjedno. On će vam pomoći otkloniti mrtve stanice i naglasiti sjaj kože.

Blistav izgled očiju i trepavica bez da koristite maskaru možete postići uvijačem za trepavice. Na taj način otvoriti ćete vaše oči, a još bolji izgled postići ćete i ako ih premažete ricinusovim uljem. Dobro oblikovane obrve trebale bi dati dojam sređenog lica pa ih je potrebno uređivati. Pritom treba paziti da ne budu previše tanke.

Počnite koristiti kokosovo ulje. Osim što ga je dobro ubaciti u prehranu, kokosovo ulje dobro je i za usne. Usne će tako dobiti svu potrebnu hidratizaciju.

Pobrinite se za to da vam frizura uvijek izgleda lijepo i uredno. Tako ćete stvoriti dobar prvi dojam.

Zdravlje i dobar izgled kože dolazi i iznutra. Zato je vrlo važno posvetiti pozornost pravilnoj prehrani. Konzumacijom što više voća i povrća koža će postati blistavija i mekša, a tada nam šminka nije ni potrebna.

San je od velike važnosti za lijep izgled kože. Potrebno nam je od 6 do 8 sati sna da bi naše tijelo dobro funkcioniralo. Uz to,  na neispavanom licu vide se podočnjaci i bore. Beauty sleep će poboljšati tonus kože pa vam puder i korektor neće biti ni potrebni.

20 minuta dnevno trebalo bi posvetiti fizičkoj aktivnosti. Time ćemo potaknuti cirkulaciju i postići zdrav, ružičast izgled lica. Ne mora se nužno raditi o vježbanju u teretani. Bit će dovoljno i brzo hodanje.

Ovim savjetima pokušajte postići svoju prirodnu ljepotu kože i bez šminke. Svakodnevno korištenje šminke može ubrzati proces starenja kože pa je vrlo važno ponekad pustiti kožu da “diše”.

Autor: M.L., Foto: aslysun/Shutterstock