Prirodni make up

prirodni make up

Prirodni izgled uz korištenje svakodnevnog make upa ženama je često najteže postići. Takav make up ističe prirodnu ljepotu i licu daje svježinu. Bitno je paziti da zadržimo prirodni izgled bez da pretjeramo sa šminkom. Vrlo često teško ga je postići pa stoga donosimo savjete u par koraka kako najbrže i najjednostavnije doći do prirodne ljepote uz malu pomoć make upa.

Prvi i najbitniji korak je hidratantna krema. Zavisno o tipu kože, kremu ravnomjerno nanesemo duž cijelog lica pazeći pritom i na područje oko očiju. Vrlo je bitno nanijeti i posebnu kremu za osjetljivo područje oko očiju kako bi dobili što bolju podlogu za korektor.

Obrve bi trebale biti savršeno oblikovane i prilagođene licu. Možemo ih dodatno malo naglasiti olovkom za oči.

Što se tiče šminkanja prvo je potrebno nanijeti korektor koji će neutralizirati podočnjake. Korektori rozih tonova neutraliziraju plave podočnjake dok breskva tonovi neutraliziraju smeđe podočnjake. Kada smo odredili ton, bitno je odabrati i savršenu boju. Ona bi trebala biti za jednu nijansu svjetlija od nijanse tena. Korektor nježno utapkajte prstima i izblendajte rubove.

Nanesemo tekući puder točkasto i njime ujednačimo ten. Nijansu je najbolje odabrati na dnevnom svjetlu pritom pazeći da ne bude pretamna, ali ni presvjetla. Mora se stopiti s našim tenom. Preko tekućeg pudera možemo nanijeti i malo pudera u prahu i bronzera koji će dati toplinu našem licu.

Za oči je najbolje koristiti svjetle tonove sjenila koje će otvoriti naš pogled. Najbolje je izabrati prirodnu smeđu nijasnu maskare koja će na lagani i topao način naglasiti trepavice. Dovoljan je jedan sloj.

Na obraze nanesite tonove rumenila u rozoj neutralnoj boji. Kako bi rumenilo izgledalo što prirodnije i “nevidljivo” bitno je kistom povući skroz prema liniji kose izbjegavajući grube prijelaze.

Za usne odaberite ruž ili sjajilo u prirodnim bojama usana. Nakon toga možemo se poslužiti i olovkom za usne čime ćemo spriječiti razlijevanje ruža.

Na kraju moramo naglasiti da je poanta u tome da lice izgleda kao da zapravo na licu nemamo ništa. Najbolji make up za postizanje prirodnog izgleda je onaj koji u biti ne primjećujemo, ali njime naglašavamo najljepše na licu. On nam vraća svježinu, savršeno prekriva nedostatke i ističe ljepotu kože.

Autor: M.L., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock