Kokosovo ulje za kožu

kokosovo ulje za kožu

Kokosovo ulje najbolji je saveznik za vašu kožu jer pored toga što ju hrani, odlično je i za piling kože. Postoje mnoge prednosti kokosovog ulja pomoću kojeg će vaša koža zablistati i riješiti se kožnih tegoba zbog kojih većinu vremena niste bili zadovoljni odrazom u ogledalu.

Domaći proizvodi za njegu kože cijelog tijela mogu se napraviti od raznih namirnica od kojih većinu vjerojatno već imate. Radi se o prirodnim proizvodima u kojima nema kemije nego samo sastojci koje ste vi sami odabrali kako bi nahranili kožu.

Postoje mnogi prirodni sastojci višestruke primjene koje možete koristiti za pripremu raznih jela, ali isto tako i za održavanje vanjske ljepote. Svoje je mjesto među njima našlo i kokosovo ulje, za kojeg se pokazalo da ima puno prednosti kada je u pitanju njega kože.

Kokosovo ulje za čišćenje lica

Znate li koliko je dobro kokosovo ulje za lice? Kokosovo ulje smatra se savršenim za prirodno čišćenje lica, kao ulje za masažu i kao krema za brijanje. Namažete li se s uljem dok brijete područje ispod pazuha ili noge, koža će nakon brijanja biti glatka i bez iritacija. Ne morate se bojati da će koža na nogama biti masna, a radi se o još jednoj prednosti kokosovog ulja.

Odlično kod ulja je što će vam pomoći ukloniti sve tragove šminke, ali će ujedno osvježiti kožu pa ćete jednim potezom napraviti puno toga dobrog za svoje lice.

Neki znanstveni radovi donose istraživanje u kojima stoji da kokosovo ulje može poslužiti i kao krema za sunčanje jer može blokirati čak do 20 posto sunčanih zraka. Pokušajte ga pomiješati s vašom kremom za sunčanje i dobit ćete proizvod koji štiti kožu od sunca i u isto vrijeme hrani kožu.

Prirodni piling 

Kokosovo ulje možete iskoristiti za piling, pa je tako potrebno promiješati pola šalice ulja s malo soli i smeđeg šećera te dobro umasirati na kožu. Radi se o prirodnom pilingu koji će pomoći dubinski hidratizirati kožu.

Najveći problem suhe kože vidljiv je na rukama, a kako je nemoguće izbjeći česti kontakt s vodom potrebno je uz umivaonik držati malo bočicu ulja s kojom ćete svaki put namazati svoje ruke. One će zahvaljujući ulju uvijek biti lijepe i njegovane.

Jasno je kako prirodni proizvodi imaju određenu prednost pred kupovnim preparatima jer su napravljeni od provjerenih sastojaka. Za njih će vam možda trebati više vremena, ali nakon što ih napravite vaša će koža doživjeti pravi preporod, bilo da se radi o koži na licu ili drugim dijelovima tijela. Znate li da može pomoći i kod njege kose? Smatra se kako kokosovo ulje za kosu predstavlja jedan od boljih tretmana. Pročitajte odlične recepte za njegu kose kokosovim uljem ovdje. Uz malo truda i puno dobre volje sve je moguće.

Autor: S.Š., Foto: showcake/Shutterstock