Kada je pravo vrijeme za izraziti ljubav

Foto: CURAphotography/Shutterstock

Često je teško procijeniti kada je najbolje vrijeme za izgovaranje te dvije velike riječi. Iako većina osoba osjeća tu snažnu emociju, mnogi se stide izreći je prvi. Nekim ljudima riječi “Volim te” imaju veliko značenje pa nisu spremni tako lako reći partneru što osjećaju kako se ne bi previše vezali uz njega.

Pojedinci na izjavljivanje ljubavi gledaju kao na priznanje da im je potrebna druga osoba u životu i smatraju da tim činom daju sebe cijelog te priznaju da su ranjivi i da ne mogu bez svog partnera.

Najčešći razlog zbog kojeg odbijamo izraziti svoje osjećaje je strah da nam oni neće biti uzvraćeni istom mjerom. Nikada nije prekasno reći nekom da ga volite, ali ako to učinite prerano, možete izgledati očajno.

U nastavku saznajte kako uopće procijeniti kada je pravo vrijeme i na koje stvari morate obratiti pozornost kako biste olakšali situaciju te točnije procijenili kada partneru trebate iskazati ljubav.

Nemojte žuriti

Ako nekome nakon drugog ili trećeg spoja ili nakon par tjedana veze kažete da ga volite, izgledat ćete smiješno i možda pomalo zastrašujuće. I sami znate da je to nemoguće, a vaš partner bi mogao pomisliti da ga iz nekog razloga lažete. Jedno istraživanje je pokazalo da ljudi kada prvi put nekome kažu da ga vole, obično to ne misle stvarno, ali nisu toga svjesni jer miješaju zaljubljenost i ljubav.

Budite sigurni da imate slična razmišljanja

Morate biti sigurni da slično razmišljate jer za vas “volim te” može značiti da partnera i vašu vezu smatrate nečim posebnim, a on to može shvatiti kao pritisak na sljedeći korak u vašoj vezi. Ako mislite da bi partner mogao krivo protumačiti vašu izjavu, objasnite mu da ne treba paničariti i da ona nema nikakve skrivene namjere, nego mu samo iskazujete kakve osjećaje budi u vama.

Prisjetite se prijašnjih veza

Najbolje učimo na vlastitim pogreškama. Razmislite nakon koliko vremena ste svojim bivšim partnerima, ili oni vama, izjavili ljubav. I jeste li uopće zaista mislili tako u tom trenutku.

Kako reći “volim te”

Suptilniji način kako da otkrijete osjeća li vaš partner slično što i vi je taj da mu kažete nešto poput “mislim da se zaljubljujem u tebe” pa na osnovu njegovog odgovora možete zaključiti je li pravo vrijeme za ozbiljnije riječi. Također, možete pokušati s rečenicama poput “volim provoditi vrijeme s tobom”, “volim način na koji to radiš” i slično, a ako mu sve to ne bude smetalo, onda mu konačno možete reći i da ga volite.

Što nikako ne raditi

Ako ste partneru izjavili ljubav, nikako nemojte pitati “Voliš li i ti mene?”. Ako vas zaista voli, on će vam to istog trenutka priznati. Postavljanje ovakvih pitanja može dovesti do nepotrebnih problema jer, osim neiskrenog, možete dobiti i negativan odgovor, a možda je vaš partner jednostavno trebao malo vremena.

“Volim te” nikada nemojte govoriti prije ili poslije, a osobito ne za vrijeme seksa jer ćete u tim trenucima sasvim sigurno dobiti neiskren odgovor.

Autor: A.V., Foto: CURAphotography/Shutterstock