Juha od šparoga

juha od šparoga

Ljubitelji povrća biti će oduševljeni ovom krem juhom ponajprije iz razloga što su njezini izdanci bogat izvor bjelančevina i dijetalnih vlakana. Može se reći da je to namirnica za iskonske gurmane, a ako ju naučite pripremiti na pravilan način nećete ostati razočarani okusom.

Stručak tankih mladih šparoga izlomite na na način da glavice kuhate odvojeno, a ostatak stabljike samo do mekanog djela prokuhate u slanoj vodi 10-tak minuta i zatim propasirate, nakon toga ih stavite u lagani umak na maslacu i zalijete vodom ili juhom u kojoj su se kuhale. Po želji možete skuhati i dva manja krumpira koje ćete zgnječiti i dodati u juhu. Za još bolji okus možete dodati 200 ml sojinog vrhnja za kuhanje i gustina. Na kraju dodajte glavice šparoge jer ćete na taj način imati pravi estetski dojam u tanjuru. Ukoliko želite dodajte i par kapi maslinovog ulja i prepečene komadiće kruha.

Također može se dodati malo mesnog nadjeva/namaza, ili u dane posta, pirjani žablji bataci. Kod posluživanja u ovu se juhu može dodati jedan žumanjak i malo maslaca.

Autor: L.V., Foto: Ildi Papp/Shutterstock