Juha od kupusa za detoksikaciju

vitko tijelo

Vrlo je dobro poznato da se pomoću nekih određenih namirnica mogu ukloniti štetne tvari u organizmu koje su dosta često toksične, stvaraju lošu cirkulaciju i neuravnotežanu probavu te potiču skupljanje suvišnih masnoća po cijelom tijelu.

Kako bi se riješili takvih nimalo lijepih posljedica, donosimo vam sve blagodati kupusa koji će vaše tijelo u potpunosti oporaviti.

Juha od kupusa je zato dobar izvor detoksikacije i to u samo tjedan dana ako je redovito konzumirate.

U zadnje vrijeme ovakva vrsta dijete je veliki trend, a osim što je toliko popularna, radi odlične rezultate.

Ipak, kao i kod svake funkcionalne dijete, i ova dijeta spada u ekstremniju iz razloga što biste 3 dana za redom morali kozumirati juhu od kupusa kako bi potaknuli izbacivanje toksina iz organizma.

Upravo zbog toga što ćete 3 dana bez prestanka jesti juhu od kupusa, vaše tijelo će ubrzano početi gubiti kalorije, mast će se početi postepeno otapati, a kilograma će biti sve manje.

Isto tako, ovakva vrsta dijete se ne preporuča na neko dulje vrijeme pošto se gube kalorije koje su ponekad značajne za zdravlje ljudi.

Rezultate biste mogli primijetiti već nakon nekoliko dana. Primijetit ćete da se bolje osjećate u vlastitom tijelu, nadutost trbuha bit će minimalna ili je uopće neće biti.

Nakon  3 dana, juhu možete kombinirati s ostalom hranom. No, pripazite da to bude samo zdrava hrana kako biste bili sigurni da ste eliminirali suvišne masnoće te kako biste održali zdravi novi raspored.

Stručnjaci preporučuju da prvi dan dijete kombinirate s ponekim voćem kao što su jabuke, kruške ili naranče. Imajte na umu da su u ovom slučaju zabranjeno voće banane jer sadrže mnogo kalorija i šećera.

Drugi dan neka bude rezerviran ovaj put za neko povrće, a možete jelo kombinirati i uz krumpir koji može biti pečeni. Ipak, valja znati da to vrijedi samo za taj dan.

Treći dan valja jesti samo voće i povrće uz juhu od kupusa.

Za četvrti dan se odlučite da prehrana opet bude nešto drukčije nego predhodne dane, pa tako 3. dan možete uzeti banane jer tijelo već ima znatnio manje kalorija te možete popiti i 2 čaše mlijeka koje ne bi smjelo biti masno.

Peti dan konzumirajte manje od 500 g svježe ribe ili bijeloga mesa te neko lagano povrće uz to.

Šesti i sedmi dan opet rezervirajte za dovoljno voća i povrća te malo goveđeg mesa. Neka vam pri ruci bude i svježe iscijeđen narančin sok koji će vam vratiti energiju. Ne zaboravite da svu navedenu hranu treba jesti uz juhu od kupusa kako biste vidjeli rezultate.

Autor: A.B., Foto: eyedear/ Shutterstock