Trikovi šminkanja za žene s naočalama

moderna djevojka

U zadnje vrijeme naočale ne samo da su pomagalo za bolji vid nego su postale i neizostavni modni trend koji prakticiraju žene i muškarci. Odlične su za kombiniranje s različitim stilovima pa sve do poslovnih događaja. Donosimo vam nekoliko korisnih savjeta kako se našminati kad se nose naočale i kako zapravo make up i naočale mogu biti odličan spoj.

Ako ste od osoba koje nose naočale s nešto tanjim okvirima onda je vrijeme da oči istaknete nešto jače. Važno je da šminkanje očiju započnete nanošenjem korektora ispod očiju kako bi se lijepo stopio s bojom vaše kože. Kremasta sjenila su poželjnija jer kod uobičajenih sjenila čestice praha tokom dana mogu pasti na okvir naočala i tako ih nepotrebno zaprljati.

Osobe s debljim okvirima bi svoje oči trebale istaknuti tako da bijelo sjenilo nanesu na unutrašnji kut oka. Time će se oči povećati, a veći okviri tada neće predstavljati nikakav problem.

Nosite li okvire u boji poput crvene, narančaste, ljubičaste ili nude, za nevjerojatan efekt nanesite ruž na usne iste boje. Bit ćete definitivno zamijećeni i zasigurno ćete dobit komplimente.

Pogledajte video kako se našminkati ako nosite naočale.

Vješti ste u nanošenju tuša ili ga jednostavno obožavate? Onda ga na pravilan način iskombinirajte s naočalama. Bitno je samo da linija bude što tanja kako ne bi dobila mogućnost zatvaranja pogleda. Želite li efekt gušćih i ljepših trepavica, nanesite ga skroz uz sam rub trepavica.

Kod nanošenje maskare na oči pripazite da bude kvalitetnija jer osim što su u pitanju oči, grudice kod nekvalitetnih i osušenih maskara mogu predstavljati velik problem. Osim što se vrlo dobro vide pod naočalama, i vaš make up neće dobro izgledat ako se pojave.

Odlučite li našminkati svoje obraze rumenilom, birajte što svjetlije nijanse rumenila kako se ne bi stvorio prevelik kontrast između naočala i vaših obraza.

Ipak, na kraju krajeva, bitno je odabrati pravilne okvire koji će lijepo istaknuti vaše lice, a ne ga učiniti manje ljepšim. Zato pri odabiru okvira računajte na vaš stil i na vaše poslovne obaveze kako bi se sve zajedno moglo lijepo stopiti.

Za ovalni oblik lica preporučuju se okrugli ili moderni kockasti okviri, dok su za okrugi oblik lica rezervirani zavodljivi i mačkasti okviri koji će lijepo istaknuti obrve.

Autor: A.B., Foto: Zoom Team/Shutterstock