Hranilice za djecu

dijete u hranilici
Dijete u hranilici, Foto: Alliance/Shutterstock

Kada se priča o dječjoj opremi hranilica zasigurno ulazi u tu kategoriju, no ipak treba znati kako se ne radi o prvom komadu opreme koji ćete kupovati kada saznate za dolazak svog djeteta na ovaj svijet. Ona je svakako bitan dio djetetovog razvoja prije svega, jer se radi o samo procesu dohrane, a koji naravno ne započinje odmah. Naime s dohranom se uglavnom kreće od djetetovog 6. mjeseca.

Prema mišljenju velikog broja stručnjaka stoji kako je s dohranom najbolje započeti upravo u tom trenutku kada dijete više nije toliko osjetljivo i kada mu polako možete davati i drugu hranu osim mlijeka, kao što su razne kašice.

Prije nego što krenete u potragu pobrinite se da dobijete sve potrebne informacije kako bi svom djetetu kupili najbolje. Naravno potrebno je znati kako bi svaka hranilica trebala biti koncipirana tako da dijete u nju možete stavljati i malo ranije.

Tu se prije svega misli na malo manju djecu koja još uvijek ne mogu u potpunostio sjediti, nego moraju biti više u poluležećem položaju. Dakle prije nego što dijete može sjediti hranilicu morate postaviti upravo u spomenuti položaj kako bi dijete bilo sigurno bez straha za njegovu kralježnicu.

U dućanima postoje razni modeli. Izbor naravno ovisi o vama. Ako ste jedan od onih roditelja koji žele da dijete sjedi s njima za stolom, tada bi bilo najbolje kada bi kupili hranilicu koja se može podešavati prema visini vašeg stola u blagavaonici te onu s pladnjem koji se može skinuti.

Naravno da ćete tijekom izbora voditi računa i o samom izgledu hranilice. Naime budući da se radi o onom dijelu namještaja koji ćete sigurno koristiti oko 3 godine, trebao bi se uklapati u vaš stan.

Među praktičnijim sjedalicama najviše se izdvajaju hranilice koje nakon nekog vremena možete razmontirati i kasnije složiti u manji stol i stolicu. Drvene su daleko najpopularnije, ali vodite računa kako nisu prikladne za onu djecu koja ne sjede samostalno.

Autor: S.Š. Foto: Alliance/Shutterstock