Frizure za duguljasto lice

djevojka s laganim uvojcima
Djevojka s laganim uvojcima, Foto: Pressmaster/Shutterstock

Svaki izgled možete upotpuniti na više načina, odnonsno za dobar izgled potrebno je zadovoljiti više faktora. Prije svega potrebno je voditi računa o samom načinu života. U svakodnevnu prehranu trebaju biti uključene namirnice koje obiluju vitaminima, mineralima i naravno vlaknima. Osim kvalitetne prehrane i zdravog načina života, svakako trebate obratiti pozornost na kozmetiku koju stavljate.

Kozmetika treba biti provjerena i naravno kvalitetna kako kasnije ne bi imali problema s kožom. Sama šminka je bitna i može nadopuniti vaš izgled, ali finalnu notu, onaj završni dodir svakako daju same frizure.

Pogledate li malo današnje trendove možete primjetiti kako su se u zadnje vrijeme pojavile brojne frizure prilagođene skoro svakom licu. No treba imati na umu kako ne stoji ipak svakom sve.

Naime ako niste znali postoji nekoliko oblika lica kao što je duguljasto, četvrtasto, ovalno, okruglo.

Ovalno je naravno poznato po tome što na njega ide praktički svaka frizura dok kod duguljastog treba obratiti pozornost na nekoliko faktora. Naravno kada se odlučujete za neku novu frizuru razmišljate samo o tome da istaknete sve svoje prednosti, a sakrijete mane koje možda imate.

Takva je situacija i sa svim onim osobama koje imaju duguljasto lice, a gdje se pokazalo kako ipak najbolje odgovaraju maleni uvojci, odnosno blago kovrčava frizura koja će prije svega ublažiti stroge crte lica.

Smatra se kako su zapravo bob frizure, ili možda one koje izgledaju raščupano zapravo najbolje za vaše lice. Pogledate li malo poznatu glumicu Sarah Jessica Parker primjetit ćete kako je najbolje izgledala kada je na sebi imala lagane uvojke.

Sve one osobe koje imaju ravno lice njima se preporučaju šiške koje bi trebale biti lepršave, nikako ne guste. Upravo će takva frizura stvoriti efekt šireg lica. Nikada nećete pogriješiti ako se odlučite za frizure koje naglasak stavljaju na bogati volumen.

Izbjegavajte krajnosti i držite se onih frizura koje nisu niti preduge, a ni kratke. Znači najbolja je ona dužina koja jedva dodiruje ramena, neki bi rekli zlatna sredina.

Autor: S.Š. Foto: Pressmaster/Shutterstock