Fužine ljeti

noć nad jezerom
Noć nad jezerom, Foto: Irumiha/Flickr

Da ne biste pomislili kako Fužine svoju zanimljivu ponudu nude samo zimi svjedoči i činjenica kako su Fužine sve privlačnije i u vrućim ljetnim mjesecima kada se na ovom području održava “Ljeto u Fužinama”. Ljeto u Fužinama predstavlja manifestaciju koja podrazumijeva zabavne događaje poput glazbenih koncerata ili sportskih natjecanja koji se odvijaju na obali atraktivnog jezera Bajer.

Radi se prije svega o događajima kojima domaćini iz Fužina obogaćuju boravak svojih posjetitelja u ovom nevjerojatnom kraju. Možemo reći da se radi o zaista posebnom događaju, budući da se ipak nalazite u planinskom području gdje vas osvježava ljetni povjetarac koji dolazi sa bogatih šuma koji ga okružuju.

Bogati program uključuje prije svega natjecanje paraglidera, zmajara i brdskih biciklista, zatim brojne svirke među koje možemo uključiti koncert harmonikaškog orkestra “Savona” iz Beča, što će vjerujemo oduševiti istinske zaljubljenike u glazbu.

Odlučite li se na dolazak znajte da u Fužinama imate priliku učestvovati na Danu grada Osijeka, gdje imate priliku uživati u vrhunskim slavonskim delicijama kao što je čobanac te brojnim izložbama. U rujnu možete prisustvovati utrci Svjetskog kupa u podvodnoj orijentaciji.

Možemo reći da Fužine u ljetnim mjesecima postaju pravo središte događanja i to ponajviše zbog truda organizatora da privuku goste bogatom ponudom koja nastoji obuhvatiti više toga, pa tako i običaje iz drugih krajeva Hrvatske.

Na ljetnim igrama imate priliku gledati brojna sportska događanja koja možda dotada niste vidjeli uživo, a isto tako imate priliku iskušati vrhunske delicije na koje neće ostati imuni ni najveći skeptici.

Odlučite li se na dolazak prepustite se odmoru i opuštanju okruženi pravom idilom nevjerojatne prirode bogate raznom vegetacijom i životinjskim svijetom. Gorski kotar pravi je raj za sve one koji vole prirodu i koji znaju uživati u njoj na pravi način, odnosno za sve one koji znaju cijeniti prirodna bogatstva.

Autor: S.Š. Foto: Irumiha/Flickr