Frizure za zimu

žena na snijegu

Zimi je kosa često pokrivena kapama, kapuljačama i štitnicima za uši, no to ne znači da nam frizura mora biti loša. Jednako kao i u drugim godišnjim dobima tako i zimi možete imati lijepu kosu i dobru frizuru. Potrebno je samo unaprijed odrediti koje pokrivalo za glavu ćemo koristiti i kakvo će vrijeme biti. Za kišu, snijeg i vjetar kosa mora biti posebno pripremljena. Dobro napravljenoj frizuri ništa ne smeta.

Banana punđa ili francuska punđa

Ova frizura je sofisticirana, ženstvena i nježna no jednako tako je savršena za zimu jer je prikladna za štitnike za uši, šešire i šalove. Ovu elegantnu frizuru uz malo truda može svatko napraviti.

Pletenice

Pletenice su moderne zimi kao i ljeti. Možete ih napraviti nisko uz vrat, sa strane, možete isplesti pola kose kao i napraviti riblju kost. Umjesto klasične pletenice s tri dijela možete plesti s dvije ili s više dijelova. Time dobivate na debljini, ali i efektivni izgled pletenice. Tako možete nositi kape, kapuljače, trake za kosu i sve druge dodatke. Također kosu možete podići u viski rep i zatim isplesti pletenicu. Ova frizura je savršena za traku za kosu kao i za štitnike za uši.

Visoki rep

Kao i za rep s pletenicom, običan klasični visoki rep jednostavan je, a prikladan za traku za kosu, štitnike. Ako zavežete niski rep uz vrat možete nositi i kapu ili šeširić.

Kovrče

Kovrčava kosa zimi izgleda fantastično, a zbog pojačane vlage u zraku djevojke i žene s kovrčavom kosom neće morati niti ulagati puno truda. Kovrče možete napraviti viklerima, ali i uređajima za stiliziranje kose poput figara i pegle. Nakon napravljenih kovrča malo pjene ili laka za kosu za učvršćivanje i frizura je spremna. Uz traku za kosu vama će biti toplo, a kosa će izgledati savršeno. Također, ni štitnici za uši neće pokvariti frizuru.

Ispeglana kosa

Ispeglanu kosu možete nositi većinu vremena, a zimi izgleda još bolje. Samo pripazite da kosu peglate danima kada nema padalina i kada je suho vrijeme. Magla, kiša i snijeg samo će pokvariti trud. No ostalim danima kosa će vam izgledati lijepo. Uz opuštenu kosu možete kombinirati šešire, kape i trake za kosu. Samo kosu uredite prije stavljanja trake i neka sva kosa bude podignuta preko trake, a ne obrnuto.

Autor: J.S., Foto: Dash/Shutterstock