Cimet protiv celulita

cimet protiv celulita

Celulit mnogi smatraju najvećim neprijateljem kada je u pitanju ljepota, zbog čega su mnoge žene još uvijek u potrazi za najboljom metodom kako bi ga se riješile jednom zauvijek. Jeste li čuli da osim kave i cimet djeluje protiv celulita?

Pored kozmetičkih salona koji nude razne pakete s kojima ćete otopiti celulit, možete se odlučiti za kućni tretman uz pomoć nekoliko namirnica od kojih većinu sigurno već imate.

Kako bi se riješili celulita važno je biti uporan i ne odustajati već na početku te očekivati da ćete riješiti problem od samo jednog tretmana. To se odnosi i na kućne tretmane gdje treba biti uporan tijekom nanošenja prirodnih krema te brojnih masaža kod kojih vam mogu pomoći članovi vaše obitelji ili prijatelji.

Želite li se što prije riješiti celulita i zaboraviti na izgled kože kao u kore od naranče, potrebno je početi s pilingom kože, s kojim ćete osloboditi kožu mrtvih stanica i omogućiti joj da diše te potaknuti cirkulaciju.

Piling je potrebno odraditi jednom tjednom uz pomoć kupovnih preparata ili domaćih, ako imate vremena i volje. Za domaće preparate potreban vam je smeđi šećer i bademovo ulje. Dok će šećer pomoći ukloniti mrtve stanice, ulje će pomoći da koža nakon postupka bude lijepa i glatka.

Nakon pilinga vrijeme je da kožu tretirate namirnicom koja se pokazala jednom od boljih prilikom rješavanja celulita. Na tijelo je potrebno nanijeti mlijeko i nakon njega cimet u većim količinama. Treba ga dobro rasporediti po kritičnim mjestima, omotati folijom i ostaviti između 20 i 30 minuta.

Kada je prošlo pola sata vrijeme je da uklonite foliju i otuširate se naizmjeničnim mlazovima tople i hlade vode, koji će isto tako djelovati kao masaža, a ujedno ćete potaknuti cirkulaciju.

Cimet i kava najbolji su saveznici kada je u pitanju lijep izgled kože, ali osim njih trebalo bi pripaziti na način života i ono što svakodnevno unosite u svoj organizam.

Tako bi trebalo obogatiti prehranu namirnicama koje u sebi imaju dovoljno vlakana kao i unositi dovoljnu količinu vode. Ne treba zaboraviti na kretanje i vježbanje te izbjegavanje svega što bi moglo izazvati probleme s cirkulacijom, a zbog čega može nastati celulit.

Autor: S.Š., Foto: Leonid and Anna Dedukh/Shutterstock