Emo frizure

emo frizura

Kad pričamo o emo frizurama tada prvo treba spomenuti čuveni pokret od kojeg je sve zapravo krenulo i od kojeg su se počeli razvijati različiti modni trendovi, pa tako i frizure.

Emo je zapravo stil rock glazbe koji unosi pomalo melodični muzikalni i vrlo izražajni pristup s vrlo povjerljivim stihovima. Pokret je nastao sredinom 80-ih godina prošlog stoljeća kao hardcore punk pokret u Washingtonu.

Kao što je bio jako poseban pokret što se tiče glazbe, tako je nastavio istim smjerom što se tiče mode, uključujući i različite frizure koje su proizašle iz tog pokreta.

Kao što smo rekli iz tog su pokreta izašle poznate emo frizure koje možemo podjeliti na kratku i dugu kosu, dakle postoje frizure prilagođene skoro svakom tipu lica. Emo frizure često karakterizira tamna boja kose s par pramenova jarke boje, a možemo ih prepoznati po poprilično asimetričnim linijama te temeljnim bojama koje ne moraju nužno biti crne. Ono što je bitno istaknuti da su te frizure sve samo ne uobičajene i da je njihov zaštitni znak asimetričnost vrhova i svojevrsni bunt osoba koje nose takve frizure.

Bitno je spomenuti kako većina pripadnika emo kulture preferira prije svega crnu boju kose što nimalo ne čudi, jer svi oni žele biti drugačiji od ostalih i kao što smo rekli iskazivati bunt prema nečem uobičajenom. Kod emo frizura bitne su prije svega duge šiške koje se uglavnom nose na desnoj strani i tako prekrivaju jedno oko. Od modnih dodataka najviše možete vidjeti rajf kao jedinu stvar koju stavljaju na glavu kao ukras.

Možemo reći kako su crna ili smeđa kosa s plavim, ili žarkim bojama obojenim pramenovima na neki način obavezna, jer u protivnom nemate emo frizuru. Djevojke koje nemaju dugu kosu, a žele emo frizuru, savjetujemo šišanje na bob frizuru s još malo više asimetrije s kojom će dobiti željeni učinak. Kao što smo rekli najbitnije su duge šiške, a ne dužina kose.

Dakle vidimo da se radi ne samo o frizurama nego i o određenom načinu razmišljanja i stilu života, tako da ako primjetite neku osobu sa emo frizurom vjerojatno se radi o osobi koja živi po načelima koji su se furali u vrijeme kad je pokret donešen, ili se barem trude živjeti po nekadašnjim pravilima.

Autor: S.Š., Foto: Zastolskiy Victor/Shutterstock