Frizure za sve tipove kose

bob

Dugi bob ili long bob na engleskom je popularna frizura koja pristaje svima. Brojne strane i domaće zvijezde je obožavaju. Dugi bob je frizura gdje je dužina kose ispod brade, ali iznad ramena ili ga dodiruje. Može biti A oblika tako da je otraga kraća, a naprijed dulja ili skroz ravno ošišana.

Ova frizura je tako popularna jer paše svim tipovima kose, lako ju je održavati, odgovara svim tipovima lica. Ako se još niste odlučile za ovu frizuru u nastavku vam slijede razlozi zašto je ova frizura odlična za sve.

Kosi koja je tanka, nježna i sklona mašćenju, bob je pravi izbor. Ovakva kosa s duljinom gubi volumen pa izgleda kao rezanci, a bob će joj dati volumen i svježinu, a i neće se tako brzo mastiti. Za ovu frizuru možete koristiti pjenu za volumen ili sprej, te mineralni puder.

Ako imate gustu kosu, možete nositi ovu frizuru, ali s izraženijim slojevima i može se malo stanjiti kako bi bila bolje forme i ljepše padala. Gusta kosa i dobra bob frizura zahtjeva malo truda, a daje odličan efekt.

Long bob frizura se može nositi u slojevima, sa kratkim i dugim šiškama, ravnim, u stranu, a pristaje svakom obliku lica. Ako imate četvrtasto lice, odlično će vam pristajati bob u slojevima jer će zaokružiti lice. Ovalnom ili izduženom licu će pristajati long bob sa šiškama u stranu ili ravnim šiškama.

Mnoge žene nose razdjeljak u stranu pa na jednom dijelu glave imaju više kose nego na drugom. Bob se može šišati simetrično i napraviti razdjeljak na sredini i mogu se staviti šiške. Ovako se dobiva bolja forma frizure koja se prilagođava licu. Isto tako, ako ne želite šiške, razdjeljak na sredini će lijepo stajati, a izbor je samo na vama.

Za koju god se vi varijantu boba odlučili, sigurni smo da će vam ova frizura odgovarati i vratiti osvježenje na lice u ove proljetne dane.

Autor: S. G., Foto: Featureflash/Shutterstock