Zašto koža stari

njega koze

Čini li vam se da izgledate starije nego što to vaše godine kažu? Ako niste baš zadovoljni onime što vidite u ogledalu, možda biste trebali poduzeti neke korake da to promijenite. Vaš svakodnevni ritam utječe na vaše starenje i izgled. Hrana koju jedete, životne navike koje imate, stres, sve to ostavlja traga na vaš izgled.

Nije se lako odjednom odreći svih loših navika i živjeti zdravo, ali stvari možete mijenjati malo po malo i to na dnevnoj bazi. S vremenom možete stvoriti zdrav ritam koji vam neće biti problem nego zadovoljstvo.

Svi mi imamo naviku dugotrajnog sjedenja ispred televizora. To ostavlja dugotrajne negativne posljedice na naše zdravlje i izgled. Stoga, pokušajte smanjiti gledanje televizije na minimum i ako vam se ne da umjesto toga ići prošetati, možete to vrijeme iskoristiti za čišćenje po kući što je odlična tjelovježba koja troši kalorije.

Ljudi koji obavljaju sjedeći posao imaju povećani rizik od bolesti bubrega, raka, kardiovaskularnih bolesti i pretilosti. Redovita fizička aktivnost tu svakako pomaže, a osim dobrog zdravlja osigurat će vam i dobar izgled.

Danas svi potiču multitasking govoreći da je to dobra osobina, no zapravo nije. Multitasking povećava razinu stresa, a stres oslobađa nestabilne molekule koje ubrzavaju starenje. Stoga je bolje rješavati zadatak po zadatak.

Ako rijetko kad propuštate pojesti desert, trebali biste razmisliti da ga povremeno propustite jer pretjerani unos šećera utječe na gubitak sjaja kože, stvara tamne krugove oko očiju, stvara bore i proširuje pore.

S godinama morate početi koristite kreme za područje oko očiju jer je tamo koža na licu najtanja i tamo se najprije vide vaše godine. Kreme za područje oko očiju sadrže vitamine koji hidratiziraju kože, zatežu je i smanjuju udubljenja koja zovemo bore.

Kako se koža ne bi previše isušila i upalila, redovito prozračujte prostore čak i kad je zima. Možete koristiti i ovlaživače zraka koji neutraliziraju suh zrak. Kako biste nadoknadili izgubljenu vodu u stanu, možete staviti mokar ručnik preko radijatora kako bi isparavala vlaga koja će povoljno utjecati na vašu kožu.

Autor: S. G., Foto: Ariwasabi/Shutterstock