Frizure za srcoliko lice

kratka kosa

Znate li kakav je vaš oblik lica? Upravo o tome ovisi za kakvu ćete se frizuru odlučili i hoće li kosa biti kratka, duga ili srednje dužine. Postoji ovalni oblik lica, zatim srcoliki, okrugli, četvrtasti i oblik trokuta. Frizura na kraju mora najbolje istaknuti vaše lice.

To ćete jedino moći ako pogodite šišanje ili feniranje koje vam najbolje odgovara. Ukoliko ste osoba koja ima lice što oblikom podsjeća na srce, onda trebate učiniti sljedeće. Slijedi nekoliko korisnih informacija koje će vam pomoći.

Što znači srcoliko lice? To je oblik gdje je brada uska, a jagodice i čelo široki. Za koju se god frizuru odlučili važno je da izbjegnete dodatno proširenje spomenutih područja na licu i da vizualno izdužite gornji dio lica. Isto tako je potrebno da postignete volumen oko donjeg dijela lica.

Kako bi bili sigurni da ćete pronaći najbolju frizuru za sebe, slijede one koje su kao stvorene za vaš oblik lica. Kao prvo to su sve dužine gdje kosa ne ide dalje od brade. S njima sigurno nećete pogriješiti.

Iako šiške možda nisu najbolje za vaš oblik lica možete pokušati s onima koje nisu jednake dužine. Usredotočite se više na razbarušen i pomalo neuredan izgled, a najbolje rješenje su šiške na stranu.

Bob frizura je još jedan način kako možete istaknuti ljepotu svog lica, ali neka dužina ne ide dalje od brade. Ovakva će frizura lijepo stajati onim ženama koje imaju lagano kovrčavu kosu.

Ako volite dugu kosu to je u redu. I ona odgovara srcolikom obliku lica, ali neka to bude bez šiški ili da su počešljane na stranu. Tako ćete dobiti prekrasan i romantični izgled, koji uvijek ostavlja duga kosa, ali ne bi bilo dobro da je kosa previše dugačka.

Ukoliko niste sigurni za savjet uvijek možete pitati svog frizera jer ipak nije svejedno kakvu ćete frizuru imati. Jednom kada se ošišate treba pričekati neko vrijeme da kosa naraste i da ispravite pogrešku.

Autor: S.Š., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock