Kratke moderne frizure

kratka kosa

Dosadila vam je duga kosa i želite pod hitno neku promjenu. Ako se dvoumite da li da se ošišate na kratko, u nastavku vam donosimo nekoliko činjenica vezanih za kratku kosu, kako bi vam olakšali odluku.

Da bi uredili kratku kosu, te joj oblikovali frizuru, biti će vam potrebni manji i tanji uređaji, nego oni sa kojima ste do sada uređivali dugu kosu. Samo sa takvim uređajima ćete imati potpunu kontrolu nad oblikovanjem kose.

Žene koje imaju kratku kosu, koriste i troše manje novaca na razno razne šampone i regeneratore, kao i na sredstva za oblikovanje i očuvanje kose, jer svega troše u znatno manjim količinama.

Kada imate dugu kosu, možete si dopustiti da se probudite sa neposlušnom kosom, kojoj nije baš sjeo dan, pa je možete zavezati u rep, pričvrstiti ju raznim ukosnicama ili ju jednostavno zavezati u neurednu punđu. S kratkom kosom to baš i nije slučaj! Ako se odlučite na kratku frizuru, morate biti spremne da ćete j svaki dan morati oblikovati ako želite da ona lijepo izgleda.

Nakon što osoba koja je imala dugu kosu, ošiša njenu dužinu sve do kratke, odjednom će osjetiti veliko olakšanje na glavi. Dužina kose opterećuje vašu glavu, a ukoliko ju drastično skratite sigurno ćete imati osjećaj da vam je glava puno lakša.

Kako bi oblikovali kratku kosu, trebati će vam puno manje vremena nego kada ste oblikovali dugu kosu. Kratka kosa zahtijeva i manje vremena prilikom sušenja, što će vam dodatno skratiti vrijeme koje je potrebno za uređivanje kose nakon pranja.

Za razliku od duge kose, kratka kosa zahtjeva česte odlaske frizeru kako bi uvijek izgledala savršeno i njegovano. Osobe sa kratkim frizurama moraju često posjećivati frizera kako bi im održavao frizuru, te kako bi uvijek izgledala njegovano i uredno.

Za koju god dužinu kose se odlučili, bitno je da budete sigurni u svoju odluku, kako bi na kraju bili u potpunosti zadovoljni.

Autor: A.Z., Foto: conrado/Shutterstock