Kako nanijeti sjenilo za oči

sjenilo
Šminkanje očiju, Foto: domi/Shutterstock

Sjenilo, iako ga ne ubrajamo u stupove make upa kao što to činimo s maskarom i puderom, ipak ima svoje mjesto na čelu stola kozmetičkih šampiona. Oči su jedan od ljepših poteza na svakoj ženi i trebale bismo što prije naučiti istaknuti njihov prirodni oblik i boju na najbolji mogući način.

Tu nam pomažu magične palete kojima možemo postići raznovrsne efekte. Ako ne kupujete mono sjenilo, dakle ono koje dolazi kao zasebna nijansa velike su šanse da posjedujete pakete u kojim se  nalaze 3 ili 4 nijanse iste boje, ili tri nijanse i shimmer. Upravo dobro kombiniranje boja i znanje gdje nanijeti koju nijansu temelj je dobrog make upa na očima.

Neke od nas vole nanositi sjenilo prstima, neke vole koristiti specijalizirane četkice. Koristite li prste, ruke moraju biti savršeno čiste i suhe i ovaj način može stvoriti odlične efekte pri mješanju boja i pogodniji je za svjetlija sjenila. Ona tamnija za noćne izlaske, s kojima morate biti pažljivije bolje reagiraju na četkice.

U nastavku pogledajte kako nanijeti dvije boje sjenila.

Sjenila možemo pronaći u kamenu, prahu ili kremi. Ona u kamenu su najpristupačnija i najpogodnija za stvaranje raznovrsnih efekata. Također, ovisno o intenzitetu koji želite postići, možete ih koristiti kao suha ili mokra. Sjenilo koje se nanosi mokro imat će intenzivniju i dublju boju i trajat će duže. Savršeno za sate provedene u klubu u polumraku.

Provjerite koji kist vam omogućuje sjenčanje.

Tehnike nanošenja sjenila mogu varirati, ali da biste postigle najbolji učinak postoje neke smjernice kojih bi se trebale pridržavati. Svakako se pobrinite da vam je alat s kojim radite čist i uredan, ipak će dodirivati osjetljivu kožu kapaka. Uzmite svoje pripremljene tri nijanse sjenila i možete početi.

Pri namnošenju podloge na lice, nemojte zaboraviti i kapke. Možete nanjeti i malo pudera u kamenu kako bi se sjenilo imalo za što primiti. Zatim uzmite najtamniju nijansu i nanesite je uz kapak i lagano razmažite prema sredini kapka. Srednje tamna nijansa ide sljedeća i nanosi se do ispod obrvične kosti.

Najsvjetlije sjenilo služi zapravo kao highlighter i ide direktno na kost. Ako želite bistriji i otvoreniji pogled možete nanjeti nešto svjetlijeg sjenila u unutranji kut oka.

Dobra maskara i dašak olovke i spremne ste osvojiti svijet svojim mačkastim očima. Odaberite prave nijanse za svoju boju očiju i bit ćete nezaustavljive. Ako prvih nekoliko puta ne ispadne savršeno, samo upamtite da vježba čini majstora.

Autor: L.K. Foto: Šminkanje očiju, Foto: domi/Shutterstock