Frizure za okruglo lice

djevojka s dugom kosom
Djevojka s dugom kosom, Foto: Valery Bareta/Shutterstock

Prije nego što se odlučite na promjenu frizure i prije svega šišanje dobro razmislite što bi vam moglo odgovarati, znači koja bi frizura išla uz vaš oblik lica kako kasnije ne bi plakali. Prije samog šišanja svakako se savjetujte sa svojim frizerom koji će vam dati najbolji mogući savjet, a koji će vam ujedno biti smjernica u donošenju odluke. Za sve one koji imaju okruglo lice kao Drew Barrymore, slijedi nekoliko zanimljivih prijedloga kako bi se mogli ošišati.

Ako ste tip osobe sa okruglim licem trebate znati kako ključ frizura za vaše lice leži u činjenici kako treba biti napravljenja tako da sakrije sve nedostatke koje takvo lice može imati i da prividno smanji lice. Osim što ga treba smanjti, frizura treba i prividno izdužiti vaše lice.

Kod šišanja se uvijek preporučaju šiške upravo zbog činjnice što će one na neki način izdužiti vaše lice i pomoću mu da da pozornost svih ostalih usmjeri baš na čelo gdje se nalaze. One mogu biti ošišane asimetrično, ili ravno na vama je da se odlučite.

Izbjegavajte nošenje kose u rep, a ako to već činite tada pazite da ne dižete kosu previsoko, odnosno lagano ju zavežite, ili malo natapirate sam vrh tako da vizualno izdužite svoje lice i dobijete potrebni volumen, koji će vaše lice učiniti lijepim.

Bob frizura nikada nije loš odabir, ali ovdje se prije svega misli na nepravilne bob frizure poput one koju nosi Victoria Beckham. Znači bitno je da su potezi malo nepravilniji koji će izdužiti i suziti vaše lice.

Osim bob frizure preporučaju se i lokne koje će vašem licu dati potrebnu otvorenost i prije svega izgled kojem ste težili. Tu su još asmiterične frizure pomoću kojih ćete dobiti željeni izgled.

Autor: S.Š.  Foto: Shvaygert Ekaterina/Shutterstock