Kako istaknuti male oči

žena s našminkanim očima
Žena s našminkanim očima, Foto: Subbotina Anna/Shutterstock

Već se više puta pokazalo kako šminka čini čuda kada želite napraviti neku malo veću promjenu, bilo da se radi o sakrivanju nedostataka, ili možda isticanju prednosti koje već imate. Šminka je na neki način postala neizostavni dio svake žene, a nemojte zaboraviti kako bi bez nje bilo nemoguće raditi u svijetu glazbe i i naravno filma. Treba razlikovati šminku koju koriste profesionalni vizažisti za potrebe filma i naravno šminku koju koriste obični ljudi za svakodnevne potrebe.

Pomoću šminke možete napraviti svašta, jedino što može predstavljati manji probelm je činjenica kako neke žene još uvijek nisu sigurne da se znaju našminkati na pravi način. Razloga može biti nekoliko. Međutim kao glavni uvijek se ističe problem što neke žene misle da rade pravu stvar, a zapravo još samo više pogoršavaju.

Na samom početku je rečeno kako šminka radi čuda, a ako želite znati male tajne, slijedi nekoliko zanimljivih informacija. Velik dio žena šminkanjem nastoji zapravo povećati svoje oči. Sva sreća pa se na tržištu pojavilo nekoliko dobrih proizvoda koji vam u tome mogu pomoći.

Prvo što trebate je izbjegavati tamna sjenila, neka to uvijek budu sjenila svjetlije nijanse i ona malo neutralnije boje, jer ćete upravo tako dobiti željeni efekt. Od neutralnijih boja preporučaju se zemljani tonovi i oni koji malo vuku na nježno rozu boju.

Prije samog šminkanja trebate uviti svoje trepavice. Naravno da znate kako nanošenje maskare bez uvijača predstavlja uzaludan posao, jer upravo pomoću uvijača postižete željeni efekt većih i duljih trepavica. Nakon toga odaberite pravu maskaru.

Unatoč tome što postoji jako puno modela maskara od Max Factor 2000 Calorie uvijek možete dobiti puno. Upravo je ta maskara pokrenula svojevrsnu revoluciju povećavanja volumena, a nije naodmet spomenuti kako na tržištu postoji već jako dugo.

Nanesite maskarau na gornje trepavice s tim da trebate paziti kako vam se trepavice ne bi ljepile, a to možete izbjeći tako što ćete četkicu uvijek prije nanošenja malo obrisati od maramicu. Kada ste završili uzmite tuš i lagano ga povucite uz sam rub trepavica.

To je nekoliko kratkih savjeta koji bi vam trebali pomoći oko željenog izgleda. Vaše će oči izgledati veće i puno čarobnije, a i vi ćete biti zadovoljniji dobivenim. Sretno!

Autor: S.Š.  Foto: Subbotina Anna/Shutterstock